Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Μεσολόγγι: διαφωνούν με τις προτάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών και των Αγρινιωτών

Μεσολόγγι: διαφωνούν με τις προτάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών και των Αγρινιωτών

Δεν συμφώνησε με την πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με την αναδιάρθρωση των τμημάτων το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου στην αποψινή του συνεδρίαση.

Η πρόταση που θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες από την Επιτροπή που θα συσταθεί θα κάνει λόγο για ενίσχυση και στήριξη της Γεωπονικής Σχολής, με μέλη ΔΕΠ και υλικοτεχνική υποδομή, την σύνδεσή της με την αγορά και την παραγωγική διαδικασία, την δημιουργία και άλλων τμημάτων και την κατάργηση της βάσης του 10.

Στην συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη ήταν προσκεκλημένοι, οι βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων. Συμμετείχαν οι πέντε εκ των επτά βουλευτών του Νομού (Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραΐτης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος), η πρώην βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, ο πρώην δήμαρχος Πάνος Κατσούλης, πρόεδροι φορέων και συλλόγων και πολλοί άλλοι.

Όλοι συμφώνησαν στην κατεύθυνση αυτή καθώς το campus του Μεσολογγίου δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετική εξέλιξη ενώ πλέον η γειτνίαση με την Πάτρα δείχνει το δρόμο για διαφορετική προσέγγιση του ζητήματος.

Ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε και στην επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας παρόλο που υπήρξαν και διαφωνίες στο θέμα της έδρας με τον ισχυρισμό ότι το Μεσολόγγι την δικαιούται λόγω των υποδομών που ήδη υπάρχουν.

Γενικότερα, κοινή συνισταμένη ήταν η υποστήριξη των περιφερειακών τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πηγή: aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.