Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Σε εξέλιξη στο Μεσολόγγι η έκθεση φωτογραφίας “το βλέμμα της αιωνιότητας” (φωτο)

Σε εξέλιξη στο Μεσολόγγι η έκθεση φωτογραφίας “το βλέμμα της αιωνιότητας” (φωτο)

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019 στη Gallery Tύρβη στο Μεσολόγγι, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Ηλία Μπουργιώτη με θέμα  “το βλέμμα της αιωνιότητας”. Θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαρτίου 2019.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Θόδωρου Αγγελόπουλου και συμβολικά τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την 24η Ιανουαρίου 2019 με την συμπλήρωση επτά ετών από τον θάνατό του.

Η έκθεση περιλαμβάνει εικόνες, τις οποίες ο καταξιωμένος φωτογράφος συνέλαβε με το φακό του, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων των τριών τελευταίων ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου μεταξύ των οποίων και της τελευταίας ημιτελούς ταινίας “Η άλλη θάλασσα”.

Ανθολογώντας στιγμιότυπα από τις δοκιμές, τα διαλείμματα και τις στιγμές περισυλλογής στη διάρκεια των γυρισμάτων, με ισότιμους συμπρωταγωνιστές στις φωτογραφίες τόσο τους ανώνυμους κομπάρσους όσο και γνωστούς ηθοποιούς, ο Ηλίας Μπουριώτης προσπαθεί να αιχμαλωτίσει τη διαχρονικότητα της σκέψης και του έργου του μεγάλου σκηνοθέτη.

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.