Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

«Μπάλλος» στο Μεσολόγγι: Πλημμύρισε οικισμός και βούλιαξαν καΐκια στο αλιευτικό καταφύγιο

«Μπάλλος» στο Μεσολόγγι: Πλημμύρισε οικισμός και βούλιαξαν καΐκια στο αλιευτικό καταφύγιο

Ο «Μπάλλος» χτύπησε για τα καλά το Μεσολόγγι όπου τα ξημερώματα  του Σαββάτου ξεχείλισε ρέμα με τα νερά του να εγκλωβίζουν τους κατοίκους οικισμού στα σπίτια τους.

Ο δρόμος είναι πλημμυρισμένος με την στάθμη του νερού να φτάνει στο γόνατο και να είναι αδύνατη η κίνηση ακόμη και με τα πόδια. Χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός ηλικιωμένου από την Πυροσβεστική υπηρεσία υπό τον φόβο να πλημμυρίσει το σπίτι του.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, το ρέμα δεν καθαρίστηκε με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και να καταστραφούν οι καλλιέργειες , τα θερμοκήπια, αυτοκίνητα και να φτάσει το νερό στις εισόδους των σπιτιών τους.

Επίσης έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το αλιευτικό καταφύγιο, με τον κίνδυνο να καταστραφούν τα καΐκια των επαγγελματιών αλιέων, οι οποίοι όλο το βράδυ ήταν στο σημείο προσπαθώντας να τα σώσουν.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου άλλωστε κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου επιχειρεί στην ανατολική πλευρά της πόλης που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μετά από σπάσιμο του ρέματος του Αη Γιάννη.

 

Πηγή: onairnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.