Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Μεσολόγγι: Πολλά τα νέα θετικά δείγματα που προκύπτουν από μοριακά και rapid tests

Μεσολόγγι: Πολλά τα νέα θετικά δείγματα που προκύπτουν από μοριακά και rapid tests

Οκτώ ήταν τα θετικά κρούσματα στα 140 rapid – tests που έγιναν μέχρι τις 12:15 στην πλατεία του Μεσολογγίου από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ο κόσμος που προσέρχεται και σήμερα Παρασκευή, για έλεγχο είναι πολύς. Τα tests που θα γίνουν αναμένεται να φθάσουν τα 200 και αναμένεται ότι θα υπάρξουν και άλλα θετικά κρούσματα.

Στο Αιτωλικό πραγματοποιήθηκαν 160 rapid- tests και βρέθηκαν 7 θετικά.

Από εκεί και πέρα η τρίτη ημέρα λειτουργίας των οκτώ εμβολιαστικών γραμμών στο νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι η σημερινή και τα πράγματα έχουν σαφώς βελτιωθεί σε ότι αφορά στην ταχύτητα που γίνονται τα εμβόλια.

Μια μικρή καθυστέρηση παρατηρήθηκε νωρίτερα προκειμένου να αποψυχθούν τα εμβόλια, η οποία καλύπτεται σταδιακά. Χθες έγιναν συνολικά 640 εμβολιασμοί. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η απασχόληση και ιδιωτών γιατρών στο εμβολιαστικό κέντρο, με χρηματοδότηση από την 6η ΥΠΕ και όπως λένε οι πληροφορίες μέχρι στιγμής υπάρχει ενδιαφέρον από 7 γιατρούς. Επιπλέον αναμένεται και η μετακίνηση γιατρών από το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Αν υλοποιηθούν όλα αυτά σημαίνει ότι η ταχύτητα με την οποία θα γίνονται τα εμβόλια θα αυξηθεί κατά πολύ.

Όμως το πρόβλημα που απασχολεί και σήμερα, είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή του Μεσολογγίου. Χθες από το νοσοκομείο στάλθηκαν για μοριακό έλεγχο 120 ύποπτα δείγματα, από τα οποία τα 51 ήταν θετικά.

Πηγή: aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.