Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Συγκίνηση στο Μεσολόγγι που εορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα με άδειες εκκλησίες

Συγκίνηση στο Μεσολόγγι που εορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα με άδειες εκκλησίες

Το Μεσολόγγι εορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα και οι εικόνες του άδειου Μητροπολιτικού Ναού προκαλούν συγκίνηση. 

Λόγω των μέτρων για την πανδημία, τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών το απόγευμα της Παρασκευής ο Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα  Μεσολογγίου όπως και η Αγρυπνία  και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό κράτησαν τους πιστούς έξω από την εκκλησία ενώ υπήρχε αστυνομική δύναμη πέριξ του ναού για ενημέρωση όσων πιστών προσέγγιζαν.

“Οι συνθήκες της πανδημίας, δεν επιτρέπουν να γιορτάσουμε τον Πολιούχο Άγιο Σπυρίδωνα τηρώντας την θρησκευτική παράδοση.Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τα αισθήματά μας, την Πίστη και την αφοσίωση στον Προστάτη Άγιο της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου”, ανέφερε στο μήνυμα του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Το μήνυμα του δημάρχου:

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου

Η ευλογία του Αγίου Σπυρίδωνος να χαρίζει πάνω απ όλα υγεία και ηρεμία ψυχής σ αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε όλοι μας. Οι συνθήκες της πανδημίας, δεν επιτρέπουν να γιορτάσουμε τον Πολιούχο Άγιο Σπυρίδωνα τηρώντας την θρησκευτική παράδοση.

Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τα αισθήματά μας, την Πίστη και την αφοσίωση στον Προστάτη Άγιο της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Εκφράζω τις θερμές ευχές μου σε όλες και όλους για την ονομαστική τους εορτή. Εύχομαι επίσης ολόψυχα, σύντομα να επανέλθουμε δυνατοί και υγιείς στις συνήθειες και τις γιορτές της πόλεως μας.

Χρόνια Πολλά Μεσολογγίτισσες και Μεσολογγίτες

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου

Κώστας Λύρος»

Δείτε στο βίντεο την λειτουργία του Μέγα Εσπερινού στον άδειο Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα:

Πηγή: onairnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.