Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Η “Διέξοδος” καλεί τους Μεσολογγίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες της Εξόδου

Η “Διέξοδος” καλεί τους Μεσολογγίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες της Εξόδου

Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλη την επικράτεια οδήγησαν, όπως είναι λογικό, στη ματαίωση των Γιορτών Εξόδου που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στο Μεσολόγγι, προς τιμήν των ηρώων αγωνιστών της Εξόδου.

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Διέξοδος”, καλεί τους Μεσολογγίτες να τιμήσουν τους Εξοδίτες τοποθετώντας το Σάββατο του Λαζάρου στην πόρτα ή το παράθυρό τους ένα κεραμίδι με ένα καρβουνάκι και λιγοστό λιβάνι, κατά την παλαιά συνήθεια της πόλης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της “Διεξόδου” αναφέρει:

“Η πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία βιώνει η ανθρωπότητα το τελευταίο διάστημα και ο κίνδυνος που αυτή ενέχει για όλους,επιβάλλει τον περιορισμό μας στην ασφάλεια του σπιτιού.

Ο περιορισμός αυτός, που έχει οδηγήσει και στην ματαίωση των Γιορτών Εξόδου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, δεν μπορεί να ματαιώσει και την οφειλόμενη εκ μέρους μας τιμή
σε εκείνους που εθελούσια, ήρεμα και προμελετημένα πορεύτηκαν προς τον θάνατο για να σώσουν την αξιοπρέπεια των ελεύθερων ανθρώπων όπου γης.

Γι΄αυτό καλούμε όλους το Σάββατο του Λαζάρου από τις 7.30 το απόγευμα και μέχρι να νυχτώσει να τοποθετήσουν, σύμφωνα με την παλιά συνήθεια των Μεσολογγιτών,
στην πόρτα, στο παράθυρο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους ένα κεραμίδι, πάνω στο οποίο να καίγεται ένα καρβουνάκι με λιγοστό λιβάνι.

Έτσι, αφού οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να τιμήσουμε κατά τα ειωθότα το κορυφαίο και ανεπανάληπτο γεγονός της Εξόδου Μεσολογγίου, τουλάχιστον να το πράξουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, απόλυτα συμβατό στη μνήμη των γενναίων υπερασπιστών της Φρουράς της Ιεράς Πόλεως”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.