Τρίτη, Φεβρουάριος 19, 2019

Μεσολόγγι: Έλεγχο για τον θάνατο του εργαζόμενου της Αλυκής ζητά το Ε.Κ

 Aνακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου:

penthos Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου συλλυπείται την οικογένεια του συναδέλφου εργαζόμενου στην Αλυκή Μεσολογγίου που απεβίωσε λόγω παθολογικών αιτιών.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε από τους τοπικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς της Επιθεώρησης Εργασίας και ΕΦΚΑ- πρώην ΙΚΑ, να προβούν σε άμεσους ελέγχους του συμβάντος και να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του εργαζόμενου.

Επίσης, ζητάμε να εντείνουν τους προληπτικούς ελέγχους σ’ όλους τους εργασιακούς χώρους και ιδιαίτερα σε υπαίθριους και εξωτερικούς χώρους εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών της θερινής περιόδου που διανύουμε.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΓΣΕΕ, υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών για την τήρηση μέτρων για την προστασία υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, όπως:

– οι ομάδες με υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους είναι οι καρδιοπαθείς, οι πνευμονοπαθείς, οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, οι λαμβάνοντες συγκεκριμένα φάρμακα και οι γυναίκες κατά την κύηση.

– Επίσης, τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από τους εργοδότες για τις μετρήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας.

– Καθώς και τα οργανωτικά μέτρα που αφορούν τη χορήγηση διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας και σε διαμορφωμένο κατάλληλα χώρο για τη μείωση θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, την παροχή πόσιμου νερού, το προγραμματισμό εργασιών και σύνταξη σχεδίου αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης, την οργάνωσης υποδομής πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.

http://www.aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.