Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Μεσολόγγι: “Έσβησε” σε ηλικία 63 ετών ο Νίκος Λύτρας

Λυτρας ΝικοςΣε ηλικία 63 ετών την τελευταία του πνοή άφησε, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ο Νίκος Λύτρας που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του, στον τοπικό τύπο και κυρίως στην εφημερίδα «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ», υπογράφοντας ως «Ν.Λ.».
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου.
Παρά το γεγονός, ότι δεν ήταν επαγγελματίας δημοσιογράφος, με το μεράκι του και κυρίως με την ανιδιοτελή αγάπη του, για τον τόπο για δεκαετίες με την «πένα» αναδείκνυε και τα «καλά» και τα «στραβά» της πόλης, χωρίς εμπάθειες και εγωισμούς, με επιδίωξη να δημιουργεί θετική αύρα.
Παράλληλα ο Νίκος Λύτρας εκτός της πολύχρονης επαγγελματικής του διαδρομής ως μηχανικός στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας είχε έντονη παρουσία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρό και κύρια στο χώρο της διαιτησίας.
Από τις παραπάνω γραμμές γίνεται σαφές ότι «έσβησε» πρόωρα ένας ενεργός πολίτης του Μεσολογγίου που από όλες τις δραστηριότητες του προσπαθούσε έμμεσα ή άμεσα να προβάλει την περιοχή μας.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μετέχοντας σε αποστολή της νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας στην Ιταλία για κάποια έκθεση, στο περιθώριο της – μέσω γνωστών που είχε εκεί – κατάφερε να προβάλει την Αιτωλοακαρνανία στη RAI. Και τι έγινε; θα αναρωτηθείτε. Απλά τα επόμενα καλοκαίρια η ακτές της Αιτωλοακαρνανίας κυριολεκτικά «πλημμύριζαν» από Ιταλούς τουρίστες με τις τροχοβίλες τους. Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πάρα πολλές παρόμοιες ενέργειες του Νίκου Λύτρα, όμως δεν είναι της παρούσης.
Ως MessolonghiNews εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του για τον άνθρωπο που, από το ξεκίνημα της δημοσιογραφικής μας διαδρομής εδώ και 25 χρόνια περίπου έως και σήμερα, αποτέλεσε έναν πραγματικό συνάδελφο.
Καλοτάξιδος φίλε Νίκο, φίλε «ΝιΛί» όπως σου άρεσε να σε φωνάζουμε.

http://messolonghinews.blogspot.gr

Συλλυπητήρια Kαραπάνου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, για το θάνατο του Νίκου Λύτρα:
«Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, αποχαιρέτησε σήμερα με θλίψη τον Νίκο Λύτρα. Ένα δυναμικό άνθρωπο και ενεργό πολίτη, που υπηρέτησε τον τόπο του με ανιδιοτέλεια, ήθος και περίσσευμα σεβασμού. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του ΣΔΠ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΥΤΡΑ, μέλους εν ζωή του ΣΔΠ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, εκτιμώντας το ήθος την ευγένεια και την προσφορά του, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στις 10-8-2017 και αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, ως επίσης:

  1. Να παραστούν μέλη του ΔΣ στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  2. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια των μελών στους οικείους του.
  3. Να δημοσιευθεί το παρόν στα Μ.Μ.Ε. του Νομού.
  4. Να κατατεθεί στεφάνι εις μνήμη του θανόντος.

Ο Πρόεδρος ΚΑΨΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Γεν. Γραμματέας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.