Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Mεσολόγγι: πλατεία θα πάρει το όνομα του Νίκου Μπλάγκα

Mεσολόγγι: πλατεία θα πάρει το όνομα του Νίκου Μπλάγκα

koi-blagasΟνοματοδοσία πλατείας «Τα πιστρόφια – Νικόλαος Μπλάγκας»: ισχυρής συμβολικής και ιστορικής σημασίας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κατά την συνεδρίασή του στις 9-8-2016 έλαβε oμόφωνη απόφαση – μετά την υπ’ αριθ. 21/14-12-2015 επιστολή του Συλλόγου Πανηγυριστών «Ο Αη-Συμιός» και την υπ’ αριθ. 7/2016 ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου – για την ονοματοδοσία της πλατείας που προβλέπεται στο σχέδιο πόλεως στην οδό Αγίου Αθανασίου (περιοχή Καλλονής), η οποία και είναι απαραίτητη για τη σύναξη όλων των Αη-Συμιωτών, για την εκκίνηση των «επιστροφίων», την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος – να ονομασθεί «ΤΑ ΠΙΣΤΡΟΦΙΑ – ΝΙΚΟΣ ΜΠΛΑΓΚΑΣ».
Σύμφωνα με την “Κοινωνία Μπροστά” η δημιουργία της πλατείας θα αποτελέσει κόσμημα στην είσοδο της πόλης  και θα είναι κοινός τόπος σύναξης όλων των Αη Συμιωτών για τα «πιστρόφια». Η αφιέρωσή της στην μνήμη του Ανθρώπου, Αη-Συμιώτη, ποιητή και Δικηγόρου Νικολάου Μπλάγκα, αποτελεί κίνηση ισχυρής ιστορικής συμβολικής, πνευματικής και ιστορικής σημασίας, στο όνομα ενός ανθρώπου που τίμησε το Μεσολόγγι, εμπνεύσθηκε από την ιστορική του παρακαταθήκη και συνέβαλε σημαντικά στην αντίσταση της ψυχής και του πνεύματος.
Μένει πλέον η υλοποίηση στην πράξη της εν λόγω απόφασης, ώστε να λάβει σάρκα και οστά η επιθυμία των πανηγυριστών και του αείμνηστου Νικολάου Μπλάγκα, αναφέρει η παράταξη η «Κοινωνία Μπροστά».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.