Τρίτη, Ιανουάριος 15, 2019

Μεσολόγγι: Με την επιμέλεια της Βουλής ο μουσειολογικός σχεδιασμός της οικίας του Κωστή Παλαμά

spiti-palama-mesologgi

Μετά το Μουσείο της οικογένειας Τρικούπη, η Βουλή των Ελλήνων αναλαμβάνει την αναδιοργάνωση και μουσειακή αξιοποίηση και της οικίας του ποιητή Κωστή Παλαμά στο Μεσολόγγι.
Την πληροφόρηση μετέφερε με ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βαρεμένος, στον οποίο είχε απευθυνθεί δημόσια για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος στο πλαίσιο εκδήλωσης των Εορτών Εξόδου. Ο Νίκος Καραπάνος είχε καλέσει τους εκπροσώπους της Βουλής να επιμεληθούν αυτό το μεγάλο έργο αφιερωμένο στον Μεσολογγίτη ποιητή, του οποίου η μορφή «σφράγισε» τα νεοελληνικά Γράμματα. Σημείωσε δε, πως οι παρεμβάσεις, αποκαταστάσεις και κτηριακές βελτιώσεις που είναι απαραίτητες, θα γίνουν από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Την στήριξη και προθυμία της στην ιστορική έρευνα και το μουσειολογικό σχεδιασμό της οικίας Παλαμά, είχε εκφράσει σε επιστολή της προς τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και η κυρία Έλλη Δρούλια, Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, μετά την επίσκεψή της για την παρουσίαση του νέου ενημερωτικού φυλλαδίου που αφορά την ιστορία της οικογένειας Τρικούπη.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.