Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Μεσολόγγι: Η Βυρωνική Εταιρεία γιορτάζει την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

prosklisi-vyroniki (1)

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τιμώντας τον δέκατο επίσημο εορτασμό της “Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης” διοργανώνει εκδήλωση στην βιβλιοθήκη της, στο “Βυρώνειο κτήριο”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου και ώρα 11:30 το πρωί, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Λίγα λόγια για την “Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης” και τον Λόρδο Βύρωνα:
Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγκιν και έχει καθιερωθεί ως ” Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης”
Στην ποίησή του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατάτων φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα, παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό.
Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

prosklisi-vyroniki (2)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.