Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Πρόωρα διακόπηκε στο Μεσολόγγι το ταξίδι μαυροπελαργού (φωτο)

Πρόωρα διακόπηκε στο Μεσολόγγι το ταξίδι μαυροπελαργού (φωτο)

Το ταξίδι ενός νεαρού μαυροπελαργού διακόπηκε πρόωρα στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ” στο facebook. Ο μαυροπελαργός βρέθηκε πυροβολημένος εκτός ζώνης απαγόρευσης της θήρας. Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

Μέρες τώρα ξέραμε, από τα σήματα των ραδιοπομπών τους, ότι τέσσερα νεαρά μαυροπελαργάκια δακτυλιωμένα και με ραδιοπομπούς από την Πολωνία περιδιαβαίνουν στην Ελλάδα.

Το ένα, όπως θα δείτε στη σχετική φωτογραφία, μέχρι χτες κυκλοφορούσε και τρεφόταν στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Μέχρι που βρέθηκε πυροβολημένο, εκτός ζώνης απογόρευσης της θήρας, από πολίτη που κάλεσε τον θηροφύλακα της Δ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Σπύρο Χαβαλίνα, ο οποίος και το περισυνέλεξε.

Ο θηροφύλακας επικοινώνησε με την ΑΝΙΜΑ και χάρη στην άμεση κινητοποίησή του το πουλί, αδύνατο και ταλαιπωρημένο, έφτασε χτες βράδυ στον Σταθμό. Ενημερώσαμε το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης , που με τη σειρά του θα ενημερώσει τους Πολωνούς δακτυλιωτές, και τον Φορέα Διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. Πρόκειται για ιδιαίτερα λυπηρό γεγονός.

Ευτυχώς το κάταγμα είναι χειρουργήσιμο και το μικρό ίσως τα καταφέρει να ξαναπετάξει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.