Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Μετακινούν δεκάδες πυροσβέστες από Αγρίνιο και θα φέρουν άλλους από… Νοέμβριο

Μετακινούν δεκάδες πυροσβέστες από Αγρίνιο και θα φέρουν άλλους από… Νοέμβριο

Μπαράζ μετακινήσεων αποδυναμώνει τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας

Δυσχέρεια στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων της Αιτωλοακαρνανίας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος καλοκαιριού αναμένεται να προκαλέσει το γεγονός πως μεγάλος αριθμός πυροσβεστών μετακινείται σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στα νησιά του Ιονίου.

40 περίπου άτομα μεταφέρονται  σε Ζάκυνθο, Ιθάκη, Παξούς και Κέρκυρα από  Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αμφιλοχία όπου τις ελλείψεις θα κληθεί να καλύψει η Πυροσβεστική Αγρινίου από την οποία αναμένεται να φύγουν άμεσα 30 άτομα.

Το ζήτημα βέβαια των μετακινήσεων είναι γνωστό πως έχει δύο τουλάχιστον όψεις καθώς κάποιοι φεύγουν (εν προκειμένω για ένα έτος) και σε κάποιους με αναφαίρετο σχετικό δικαίωμα δίνεται η δυνατότητα να έρθουν στον τόπο τους μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας σε άλλους τόπους.

Μόνο που στην περίπτωση του Αγρινίου τα 20 άτομα που θα έρθουν αναμένονται την 1η Νοεμβρίου, μετά το πέρας δηλαδή της αντιπυρικής περιόδου. Στο ερώτημα  βέβαια γιατί στερούν τόσο προσωπικό από το Αγρίνιο, οι ιθύνοντες έχουν  απάντηση πως η πόλη έχει υπεράριθμους οργανικά.

Το δεδομένο ωστόσο είναι πως  η περιοχή του Αγρινίου θα στερηθεί  ένα μεγάλο αριθμό πυροσβεστών στην πλέον κρίσιμη περίοδο όταν η ευθύνη  της επεκτείνεται σε μια μεγάλη έκταση και καλείται σε εκατοντάδες συμβάντα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σημειωτέον πως σήμερα ο δήμαρχος Αγρινίου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής στα πλαίσια της οποίας,  μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το ζήτημα αυτό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.