Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Μέτρα κατά του συνωστισμού στα ΚΤΕΟ και παράταση στα ισχύοντα δελτία μέχρι 30/4

Μέτρα κατά του συνωστισμού στα ΚΤΕΟ και παράταση στα ισχύοντα δελτία μέχρι 30/4

 

Με απόφασή του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιχειρεί να αποτρέψει τους ιδιοκτήτες οχημάτων από το να συνωστίζονται στα ΚΤΕΟ.

Μέχρι 30/4 θα παραμένουν σε ισχύ τα Δελτία ΚΤΕΟ που λήγουν, ενώ ομοίως αναστέλλεται η υποχρέωση επανελέγχων από 17/3 έως και 30/4.

Τα ΚΤΕΟ παραμένουν ανοιχτά και πρέπει να φροντίζουν να μην υπάρχει συνωστισμός και συνάθροιση, καθώς και για συνθήκες υγιεινής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Υπουργείο απέστειλε στα ΚΤΕΟ μια λεπτομερή εγκύκλιο, για το πως θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και δεν θα συνωστίζεται ο κόσμος στα διάφορα σημεία ελέγχου, ανάλογη με εκείνη για τα σούπερ μάρκετ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να αφήσουν τα πάντα για το χρονικό διάστημα από 30/4 έως και 7/5 και να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο με όλους όσοι έχει παραταθεί το ΔΤΕ του οχήματός τους.

Αυτό, πάντως, θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία είναι καλύτερη  από σήμερα αλλιώς θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση,

Αναλυτικά η απόφαση:

“ΘΕΜΑ:Παράταση ισχύος Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.).που εκδίδονται από Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων:

Ενόψει των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Χώρα μας, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες, αποφασίζονται τα εξής:

1) Παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων (Δ.Τ.Ε) όλων των αυτοκινήτων οχημάτων έως και την Πέμπτη 30η Απριλίου του 2020. Ομοίως, αναστέλλεται η υποχρέωση διενέργειας επανελέγχων όλων των αυτοκινήτων οχημάτων, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.

2) Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

3) Τα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο) υποχρεούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης κοινού, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ AX. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ”

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.