Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός: Μέτρα πρόληψης και 200 προσλήψεις στα εργαστήρια από Κικίλια

Κορωνοϊός: Μέτρα πρόληψης και 200 προσλήψεις στα εργαστήρια από Κικίλια

Κατεπείγουσες προσλήψεις όπου χρειάζεται, προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας στη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στην ειδική σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊό, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι προχωρούν, με διαδικασίες εξπρές, προσλήψεις προσωπικού για τα εργαστήρια, μέσω του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό ενώ μελετήθηκε και η αύξηση αυτών αν χρειαστεί, προκειμένου η χώρα να είναι πλήρως θωρακισμένη. Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι μέχρι σήμερα έχουν εξετασθεί από το Ινστιτούτο Παστέρ 29 δείγματα, τα οποία εστάλησαν από όλη την Ελλάδα, ενώ μόνο το ένα από αυτά θεωρήθηκε πραγματικά ύποπτο (ΑΧΕΠΑ), το οποίο βέβαια απεδείχθη αρνητικό.

Κικίλιας για κορωνοϊό: Με διαδικασία κατεπείγοντος οι προσλήψεις

«Θα ήθελα να αναγγείλω τη σύσταση επιτροπής, στα επίπεδα των Γενικών Γραμματέων ή Γενικών Διευθυντών των υπουργείων, για τον καλύτερο συντονισμό πρώτον, δεύτερον την εξουσιοδότηση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε να προβεί στις άμεσες προσλήψεις που χρειάζονται, με διαδικασία του κατεπείγοντος, έτσι ώστε να ενισχύσει τα εργαστήρια, τα νοσοκομεία με γιατρούς, ειδικούς επιστήμονες, τις πύλες εισόδου και τρίτον, θα ήθελα να ζητήσω για ακόμα μια φορά να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση για ένα θέμα Δημόσιας Υγείας, το οποίο είναι ευαίσθητο και αφορά όλη την ελληνική κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.