Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Στο πλαίσιο της διαμορφωθείσας συγκυρίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, πέραν των οδυνηρών επιπτώσεων στην υγεία του πληθυσμού, έχουν δημιουργηθεί σοβαρές αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις σε πλήθος εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, χαρακτηρίζει αυτονόητο και αναγκαίο το να λάβει μέτρα στήριξης και οικονομικής ανακούφισης σε όλους όσους έχουν πληγεί, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, με τις λιγότερες όσο το δυνατόν επιπτώσεις.

Στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και των σχετικών προβλέψεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68/20/3/2020) καλούνται :

1. Οι επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητα εντός των ορίων του δήμου μας και έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους, εφαρμόζοντας τα μέτρα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π), να στείλουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ αίτηση προκειμένου να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη για το διάστημα που εφαρμόζονται τα μέτρα.

Η αίτηση θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση :dhmos.aktiouvonitsas@1258.syzefxis.gov.gr και θα αναφέρει: Επωνυμία, Διεύθυνση, Είδος Επιχείρησης, Αριθμό Παροχής Ρεύματος και Αριθμό Παροχής Νερού.

2. Οι εργαζόμενοι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου που η σύμβασή τους τελεί σε αναστολή ή λύθηκε με καταγγελία του εργοδότη ή αποχώρησαν οικειοθελώς από την 1η Μαρτίου και μετά να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να τα στείλουν ηλεκτρονικά στην ίδια παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει εισήγηση για:

1. Την απαλλαγή Επιχειρήσεων από τα παρακάτω τέλη:
• Καθαριότητας και Φωτισμού
• Χρήση Κοινόχρηστων Χώρων

2. Αναστολή καταβολής μισθωμάτων για ενοικίαση κυλικείων σχολικών μονάδων και δημοτικών κτιρίων.

3. Αναστολή καταβολής τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς.

4. Αναστολή εισπράξεων βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων σε μισθωτούς των επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

5. Παροχή γευμάτων σε άπορους – αδύναμους δημότες.

6. Οργάνωση αιμοδοσίας σε Βόνιτσα – Κατούνα – Πάλαιρο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.