Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Πρόστιμα και λουκέτο σε καταστήματα σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Βάλτο

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Πρόστιμα και λουκέτο σε καταστήματα σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Βάλτο

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Εντατικότεροι είναι το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών αναφορικά με τη διαπίστωση παραβάσεων των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας βεβαιώθηκαν πέντε περιπτώσεις που αφορούσαν λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά παράβαση των μέτρων προστασίας.

Τέσσερις από αυτές κατεγράφησαν στο Αγρινίο, όπου σε τρία καταστήματα βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 3.000 σε πολίτες που τα λειτουργούσαν ως προσωρινά υπεύθυνοι και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας ενώ σε ένα ακόμη (κατάστημα παροχής υπηρεσιών κουζίνας-αναψυκτήριο) επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες, καθώς σε εξωτερικό στεγασμένο χώρο του καταστήματος βρίσκονταν επτά πελάτες που καταναλώναν αφεψήματα, τα οποία εναπόθεταν και σε τραπέζια του καταστήματος.

Όμοιες κυρώσεις καταγράφονται και σε χωριό του ορεινού Βάλτου, όπου αστυνομικοί του  τμήματος Εμπεσού διαπίστωσαν να εξυπηρετούνται πελάτες σε καφενείο-ψητοπωλείο, με το «λογαριασμό» και «γράφει» 5.000 ευρώ για την ιδιοκτήτρια καθώς και 15 ημέρες αναστολής λειτουργίας . Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας το κατάστημα εξυπηρετούσε τέσσερις καθήμενους πελάτες, προσφέροντας οινοπνευματώδη ποτά και στον καθένα τους βεβαιώθηκε πρόστιμ  ύψους  300,00€ .

Μεσολόγγι: πρόστιμο σε καταστηματάρχη, αναζητούνται οι πελάτες

Συνελήφθη εξάλλου, χθες το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ένας η άνδρας, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε ημιυπαίθριο χώρο του καταστήματος εξυπηρετούσε τρεις πελάτες που κατανάλωναν οινοπνευματώδη ποτά.

Στον ιδιοκτήτη  του καταστήματος επιβλήθηκε  διοικητικό πρόστιμο  5.000,00 € και  προσωρινή αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για  15  ημέρες, ενώ σε κάθε έναν από τους πελάτες που αναζητούνται, θα επιβληθεί πρόστιμο ύψους  300,00€ .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.