Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Μια διαδικτυακή ομάδα για τον Ορεινό Βάλτο

Μια διαδικτυακή ομάδα για τον Ορεινό Βάλτο

Στον Ορεινό Βάλτο είναι αφιερωμένη μια νέα ομάδα που δημιουργήθηκε στο facebook.

O πανέμορφος αυτός τόπος, που είθισται να προσδιορίζεται γεωγραφικά από τη σημερινή ενότητα Ινάχου του δήμου Αμφιλοχίας, αποτελεί το σημείο αναφοράς των χρηστών-μελών της ομάδας.

Τοπία, ιστορικά γεγονότα, λαογραφικές αναδρομές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες αναρτώνται από άτομα που αγαπούν τον τόπο τους.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διαχειριστές:

«Ζώντας στα μέρη μας εδώ σχεδόν μόνιμα οι ποιο πολλοί, διαπιστώσαμε την έλλειψη επικοινωνίας που υπάρχει ανάμεσα στους κατοίκους του Ορεινού Βάλτου. Όλοι είμαστε φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κάποιους άλλους φιλους μας, αλλά πουθενά όλοι οι Ορεινοί Βαλτινοί σε μια ομάδα.
Αυτή η ομάδα ήρθε και έχει αυτό τον σκοπό, να ενώσει όλο αυτό τον κόσμο.
Σκοπός της και λόγος δημιουργίας; Ουτε ένας ούτε δύο. Αρκετοί οι λόγοι, κυρίως η ανάδειξη και η λύση των χρόνιων καθημερινών προβλημάτων μας, των υπηρεσιών που κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια όλο και λιγοστεύουν,στην δημιουργία εθελοντικών ομάδων,στο να αναδείξουμε τις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας, να γράψουμε-να θυμηθούμε,και οι ποιο νέοι να μάθουμε παλιές ιστορίες που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, και γενικά, θα υπάρξει η ανάλογη θεματολογία, και με την βοήθεια των μελών και των διαχειριστών, η σελίδα θα πάει εκεί που της αξίζει.
Υπάρχουν κάποιοι κανόνες, τους οποίους θα τους αναρτήσουμε σε κάποιο από τα επόμενα ποστ.
Εμείς είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε μια μεγάλη και δυσκολη προσπάθεια».
Μια γεύση από εικόνες που αναρτήθηκαν…
Τρίκλινο

 

Mπαμπαλιό
(Χωματό)δρομος από Εμπεσό προς Περδικάκι, δεκαετία του ’80.
Aμοργιαννοί
Η ξύλινη γέφυρα στα λουτρά.
Η “Porsche” στα Κρεμαστά , το 1969
Γέφυρα Τέμπλας
Ιερά Μονή Ρέθα.Η «Κυρά του Βάλτου»  στα μέσα της δεκαετίας του ’60

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια!

    Πολύ ωραία πρωτοβουλία. Ο Βάλτος είναι ένας ξεχωριστός τόπος. Όμορφος. Και οι κάτοικοί του άξιοι γιατί μπορούν και ξεπερνούν τις γεωφυσικές δυσκολίες και την πολιτειακή αδιαφορία ευρηματικά και μόνοι τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.