Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Μια επισήμανση με αφορμή το νέο νόμο για τις άδειες κτηνοτροφικών μονάδων

Μια επισήμανση με αφορμή το νέο νόμο για τις άδειες κτηνοτροφικών μονάδων

Με αφορμή το νέο νόμο για τις άδειες κτηνοτροφικών μονάδων ο κ. Σταύρος Λαϊνάς επισημάινει τα εξής:

Με τον νέο νόμο 4711/2020 περί απλούστευσης άδειας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στο άρθρο 6 Α παράγραφο α και άρθρο 6Γ παράγραφο β καθορίζει ως προαπαιτούμενο για την έκδοση της άδειας εγκατάστασης της κτηνοτροφικής μονάδας την έκδοση πράξης χαρακτηρισμού και την τελεσιδικία αυτής για όλες τις αγροτικές εκτάσεις .

Υπάρχουν εκτάσεις που έπρεπε να εξαιρεθούν και να μην ζητείται η πράξη χαρακτηρισμού και τελεσιδικία όπως τα ιδιόκτητα πεδινά αγροτεμάχια που βρίσκονται εντος αναδασμού .

Για τις εκτάσεις αυτές ως γνωστών οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες για την πιστοποίηση της ιδιοκτησία τους παίρνουν βεβαίωση έγγραφο από την αρμόδια ΔΑΟΚ τμήμα αναδασμού αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Αιτ/νιας .

Πως είναι δυνατόν να ζητείται από την ίδια υπηρεσία ΔΑΟΚ που πιστοποιεί την ιδιοκτησία του αγροτεμαχίου και πράξη χαρακτηρισμού από το αρμόδιο Δασαχείο και τελεσιδικία αυτής .
Αν παραμένει αυτό τότε κινδυνεύουν τα σχέδια βελτίωσης των κτηνοτρόφων διότι η πράξη χαρακτηρισμού και η τελεσιδικία είναι πολύ χρονοβόρα .

Ζητείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων να διευκρινίσει με εγκύκλιο ότι εξαιρούνται τα ιδιόκτητα πεδινά αγροτεμάχια εντός αναδασμού και δεν ζητείται για την άδεια εγκατάστασης κτηνοτροφικών μονάδων πράξη χαρακτηρισμού και τελεσιδικία .

ΛΑΪΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΙΟΛΟΓΟΣ-ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ –ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.