Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Mια οδός στο κέντρο του Αγρινίου είναι σε σύγχυση!

Mια οδός στο κέντρο του Αγρινίου είναι σε σύγχυση!

Στις φωτογραφίες είναι πινακίδες από την οδό Δημοτσελίου(όπως επικράτησε να λέγεται) ή Δημοτσέλιου στην πιο… σύγχρονη γενική του ονόματος “Δημοτσέλιος” (συνηθιζόταν τα ονόματα έτσι ενοποιημένα τω καιρώ εκείνω) ή Δήμου Τσέλιου όπως ήταν το όνομα του Δήμου Φερεντίνου(έτσι λεγόταν στην πραγματικότητα).

Τις τράβηξε η στήλη για να φανεί η σύγχυση σε μια ονοματοδοσία που ο καθένας θέλει να περάσει το δικό του, μάλλον. Στην μία φωτογραφία είναι η οδός “ΔΗΜΟΤΣΕΛΙΟΥ”, με κεφαλαία, σε μια άλλη έχει καλυφθεί (ποιος ξέρει από ποιον ακτιβιστή…)η πινακίδα του δήμου με ένα αυτοσχέδιο… έμπλαστρο που αναγράφει “ΔΗΜΟΥ ΤΣΕΛΙΟΥ” και στην τρίτη απλά έχει καλυφθεί η πινακίδα με ένα αυτοκόλλητο ομάδας!

Ευτυχώς λίγο πιο πέρα είναι η μαρμάρινη επιγραφή από την Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που αναφέρει με κεφαλαία: “Εδώ ήταν το σπίτι του ΔΗΜΟΤΣΕΛΙΟΥ, καπετάνιου της Ακαρνανίας, αγωνιστή του 1821”. Και αυτό παλιά εμφανιζόταν ως “Δημοτσελίου” στην γενική(και για τις οδούς) ενώ τώρα μάλλον θα ήταν πιο δόκιμο το “Δημοτσέλιου”. Τώρα γιατί αυτό πρέπει να αλλάξει έχουμε ακούσει πολλά αλλά δεν έχουμε πειστεί.

Προς τι το μίσος, ο σπαραγμός και οι… εικαστικές παρεμβάσεις; Ανάθεμα κι αν ξέρουμε, μάλλον κάποιοι έχουν άφθονο διαθέσιμο χρόνο!

Μήπως να το αλλάξουμε σε οδός Δήμου Φερεντίνου έτσι για να έρθει το ματς ισοπαλία;

ο περ(ι)αστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.