Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Μία τέτοια εικόνα στην είσοδο του Αγρινίου δεν τιμά κανέναν…

Μία τέτοια εικόνα στην είσοδο του Αγρινίου δεν τιμά κανέναν…

Το πρόβλημα με την καθαριότητα και την περιποίηση του τμήματος της Εθνικής Οδού που ουσιαστικά «διασχίζει» το Αγρίνιο από τη μια του άκρη στην άλλη δεν είναι κάτι καινούριο.

Σε κάθε «άφιξη» της θερινής περιόδου το πρόβλημα εντείνεται, λόγω και της βλάστησης και των χορταριών στις άκρες των πεζοδρομίων και των νησίδων. Μαζί τους εντείνονται και τα παράπονα.

Από την περιοχή του Νοσοκομείου μέχρι και τις εγκαταστάσεις του 4ου Γενικού Λυκείου, η εικόνα δεν τιμά την πόλη του Αγρινίου. Ένας δρόμος με τέτοια κυκλοφορία είναι λογικό και επόμενο να ρυπαίνεται αλλά η μέριμνα για την καθαριότητα εν προκειμένω είναι πλημμελέστατη.

Η περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όχι μόνο στον κόμβο, μα και στους δρόμους περιμετρικά του Ιερού Ναού, «πνίγεται» από τα χορτάρια, ενώ η κατάσταση στις νησίδες δεν είναι καλύτερη.

Γόπες, πλαστικά, αγκάθια, «ξεφτισμένη» σήμανση και κάθε λογής πιθανό και απίθανο σκουπίδι ή είδος βλάστησης συνθέτουν την εικόνα της εισόδου της πόλης μας, την πρώτη εικόνα που αντικρίζει όποιος περνά από το Αγρίνιο.

Ένας δρόμος που διαχρονικά, πέραν από επικίνδυνος είναι και απεριποίητος…

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. πητερ στρομ

  Αυτά και πολλά άλλα να τα βλέπουν οι ψηφοφόροι του μερέντα.
  Λεφτά για ηλεκτρονική στάθμευση υπάρχουν, για μέριμνα και προσωπικό στα @@ του.

 2. Καθαριότητα, η μισή αρχοντιά!

  Εύστοχα όσα γράφετε. Και είναι δουλειά μιας τοπικής εφημερίδας να τα αναδεικνύει.Κανονικά δε θα ήταν, αν οι αρμόδιοι θεσμοί, αιρετοί και μη, έκαναν τη δουλειά τους σωστά. Γι αυτό υπάρχουν και λειτουργούν. Κι αν τα απορρίμματα προέρχονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από πολίτες χαμηλής συλλογικής συνείδησης, είναι κι ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που σέβεται τον κοινό περιβάλλοντα χώρο, αλλά τελικά υφίσταται τις συνέπειες των πρώτων. Γι αυτό είναι οι θεσμοί, για να αναλάβουν δράση έγκαιρα και να παρέχουν σε όλους τα δέοντα.

 3. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Κάθε χρονιά τα ίδια και τα ίδια με την καθαριότητα.Δεν έχουν λένε προσωπικό .Ναι αλλά ο δημότης αυτής της πόλης πληρώνει κανονικά τα δημοτικά του τέλη έτσι ;Για να μην ξεχνιόμαστε.Περιμένουν τώρα τις τετράμηνες προσλήψεις. Και μετά που θα λήξουν οι συμβάσεις πάλι τα ίδια.Και εξακολουθεί ο κάθε πολίτης να πληρώνει δημοτικά τέλη. Η ηλεκτρονική στάθμευση μας μάρανε ή μάλλον τα ηλεκτρικά ποδήλατα που σε λίγο καιρό θα έχουμε.Εδώ δεν έχουμε καθαριότητα η πολυτέλεια μας έφαγε. Φρου-φρου κι αρώματα δηλ. και για την ουσία των προβλημάτων της πόλης κουβέντα.Ας προσλάβει ο Δήμος ιδιωτική εταιρεία να κάνει αυτά που δεν μπορεί ο Δήμος.Πάντως η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της καθαριότητας στη πόλη δεν έχει προηγούμενο.Αλήθεια γιατί το απορριματοφόρο της ανακύκλωσης περνά από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης το μεσημέρι γύρω στις δύο την ώρα που κλείναι η αγορά και γίνεται ανεπανάληπτο μποτιλιάρισμα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.