Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Μια ξεχωριστή βραδιά για τον Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας

Μια ξεχωριστή βραδιά για τον Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας

Χθες ο  Σύλλογος  Ποντίων Ποντίων  Ν. Αιτωλοακαρνανίας  «Δ.ΨΑΘΑΣ» πραγματοποίησε με επιτυχία την ετήσια χοροεσπερίδα του.Μια  ξεχωριστή βραδιά , αφιερωμένη στα 40 χρόνια ζωής (1978-2018) , πορείας και παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αναφέρει:  

1 (1)

Στις 3  Φεβρουαρίου  2018  ο  Σύλλογος  Ποντίων   Ν. Αιτ/νίας  «Δ.ΨΑΘΑΣ» πραγματοποίησε με επιτυχία την ετήσια χοροεσπερίδα του.

   Μια  ξεχωριστή βραδιά , αφιερωμένη στα 40 χρόνια ζωής (1978-2018) , πορείας και παρουσίας του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

 Τα πολυάριθμα χορευτικά τμήματα κάθε ηλικίας, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα και τόνο στην ατμόσφαιρα, ενθουσίασαν και χειροκροτήθηκαν γιατί χόρεψαν με πάθος, ζωντάνια και δύναμη. Απέδειξαν ότι ο χορός για τον Πόντο δεν είναι μόνο ένα μέσο διασκέδασης, είναι μνήμες που δε σβήνουν με το πέρασμα του χρόνου, είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά μας.

Ακολούθησαν όμορφες στιγμές , χαράς και κεφιού μεταξύ των μελών και φίλων του Συλλόγου, ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι αργά.

Την βραδιά πλαισίωσαν καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες , με τον Ηλία Υφαντίδη στο τραγούδι , τον Γιώργο Κουλαξουζίδη στην λίρα και τον Παναγιώτη Κοπαλίδη στο νταούλι.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος  Αγρινίου κ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γεώργιος ,  οι  Αντιδήμαρχοι Αγρινίου : ΓΚΡΙΖΗΣ Νικόλαος , ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Μαρία, ΣΑΛΑΚΙΔΟΥ Όλγα , ΓΡΙΒΑΣ Ευθύμιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι ΜΕΛΙΑΔΗΣ Γεώργιος ,  ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ  Ανδρέας , ΣΕΙΤΑΝΙΔΗΣ Θεόδωρος , ΠΑΠΠΑΣ Γεώργιος καθώς και η πρόεδρος εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου ΜΑΚΡΗ Ανθούλα ενώ το τοπικό συμβούλιο Αγίου Κων/νου εκπροσώπησε ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ Γεώργιος.

  Ιδιαίτερη τιμή για το Σύλλογο ήταν η παρουσία του κ.  ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΥ Θεοφάνη , μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και πρόεδρος του Συλλόγου «Αξέχαστες Πατρίδες».

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους : ο Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτωλ/νίας , ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος «Αιτωλός» και η Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου.

Το    Δ.Σ   του  Συλλόγου  εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους  όσους παρευρέθηκαν  και τους ευχόμαστε καλή χρονιά   με υγεία.

40 (1) 26803985_1582952251785415_1446713254_n 1 (1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.