Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2020

Mικρή συμμετοχή στην ημερίδα της ΠΕΔ για τις νέες εκλογικές διατάξεις

Να αναλυθούν οι νέες εκλογικές διατάξεις που αλλάζουν και περιπλέκουν αρκετά από φέτος τη διαδικασία και που αποτελούν συνολικά το σχέδιο «Κλεισθένης», είχε ως σκοπό η ενδιαφέρουσα ενημερωτική συζήτηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Στην ενημέρωση κάλεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδος και απευθύνονταν σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους αλλά και δημοτικούς συμβούλους της Αιτωλοακαρνανίας.
Ωστόσο, η συμμετοχή κρίνεται τουλάχιστον απογοητευτική με την αίθουσα να παραμένει σχεδόν άδεια, τουλάχιστον για την πρώτη μία ώρα της συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων, δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα σχετικά με το νέο καθεστώς και τις σημαντικές αλλαγές που εισάγει.

Από τους υποψήφιους δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας, συμμετείχε μόλις ένας υποψήφιος δήμαρχος, ο κ. Τίμος Παπανικολάου της ΛΑ.Σ. στο Αγρίνιο και ένας πολύ μικρός αριθμός υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του Αγρινίου. (συγκριτικά με τον τεράστιο αριθμό των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της Αιτωλοακαρνανίας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές).

Από τους εισηγητές, η κα Βιβή Γεωργακοπούλου, στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών , μίλησε μεταξύ άλλων για τις εκλογικές διαδικασίες στην τοπική αυτοδιοίκηση και για θέματα όπως οι μεταδημοτεύσεις υποψηφίων, η σύνταξη των εκλογικών καταλόγων, τα κωλύματα εκλογιμότητας κι ακόμη, για το πολύ σημαντικό θέμα της αποσύνδεσης της εκλογής οργάνων διοίκησης στις Κοινότητες σε σχέση με τους κεντρικούς συνδυασμούς κλπ.

Ανάλογες ενημερωτικές ημερίδες θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες και στις δυο άλλες Περιφερειακές Ενότητες  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος δηλ Αχαΐας και Ηλείας, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα δυσλειτουργιών και παρερμηνείας των κείμενων εκλογικών διατάξεων.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.