Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Μικροπολιτική και τοπικιστική παραφιλολογία”

“Μικροπολιτική και τοπικιστική παραφιλολογία”

Syriza«Καλό θα ήταν η συζήτηση να επικεντρωθεί στην ουσία του μέτρου και όχι στην κάθε είδους μικροπολιτική και τοπικιστική παραφιλολογία», αυτό αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις αντιδράσεις για τον αποκλεισμό των δήμων του Νομού από την πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και την επιλογή –με κριτήρια- 30 Δήμων της χώρας, καθώς και τη συζήτηση των τελευταίων ημερών που αφορά την επιλογή αυτή, σχετικά με το φερόμενο «αποκλεισμό» των Δήμων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» όπως μετονομάστηκε το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», σχεδιάστηκε να εφαρμοστεί σε 30 Δήμους της χώρας βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας.
Η καθολική εφαρμογή του προγράμματος που κοστολογείται στα 700 εκατ. ευρώ αναμένεται να ξεκινήσει σε όλους τους δήμους της χώρας σε 6 μήνες, δηλαδή από την 1.1.2017.
Στο διάστημα των μηνών αυτών, οι υπόλοιποι 295 Δήμοι παραμένουν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, που προβλέπει επιδότηση ενοικίου, δωρεάν παροχή ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος και κάρτα σίτισης για την προμήθεια τροφίμων.
Η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μέτρο καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας και του αποκλεισμού συμπολιτών μας από τις καταστροφικές πολιτικές συρρίκνωσης του ΑΕΠ της χώρας των τελευταίων ετών.
Καλό θα ήταν η συζήτηση να επικεντρωθεί στην ουσία του μέτρου και όχι στην κάθε είδους μικροπολιτική και τοπικιστική παραφιλολογία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.