Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Μίλησε στο Αγρίνιο η Παπαρήγα για τα «συμπεράσματα από τη δράση του ΚΚΕ, τη δεκαετία του 1940»

Ικανοποίηση επικρατεί στο ΚΚΕ που κάνει λόγο για μεγάλη συμμετοχή στην πολιτική εκδήλωση του με θέμα «Συμπεράσματα από τη δράση του ΚΚΕ, τη δεκαετία του 1940», που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου.
Την εκδήλωση άνοιξε, στην κατάμεστη αίθουσα, η Αλεξάνδρα Λαμπροκωστοπούλου, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Αφού καλωσόρισε του συμμετέχοντες, ανέφερε ότι «με την αποψινή μας εκδήλωση επιδιώκουμε τα μέλη, οι οπαδοί, οι φίλοι του Κόμματος, να ακούσουν από πρώτο χέρι τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ, για την περίοδο αυτή. Αλλά κυρίως να μάθουν τα πλούσια ιστορικά διδάγματα και συμπεράσματα που προκύπτουν τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο».
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με απαγγελία του ποιήματος «Ιστορία», του Κώστα Βάρναλη.
Μετά την απαγγελία το λόγο πήρε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για την ομιλία της εκδήλωσης.
Αναφέρθηκε στη σημασία της μελέτης της ιστορίας του Κόμματος, ώστε να βγάζει συμπεράσματα για τη δράση του που είναι χρήσιμα για το ίδιο, την εργατική τάξη, το λαό, τόσο για το σήμερα, όσο και το αύριο.
Υποστήριξε ότι τα Δοκίμια ιστορία του Κόμματος, 1918-1949 αλλά και 1950-1968 δεν απευθύνονται σε ειδικούς αλλά στους εργάτες, στους φτωχούς αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους, που μπορούν να εξοπλιστούν με πείρα και δύναμη για τις δύσκολες μάχες του σήμερα, που ο συσχετισμός παραμένει αρνητικός.
Αναφέρθηκε σε βασικές στιγμές της δράσης του ΚΚΕ, κύρια την περίοδο 1940-1949, τον αγώνα ενάντια στην κατοχή από τη ναζιστική Γερμανία και τους φασίστες Ιταλούς και Βούλγαρος, την Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά, την τρίχρονη ταξική σύγκρουση μεταξύ του ΔΣΕ και κυβερνητικού στρατού, που είχε τη στήριξη του Αγγλικού και στη συνέχεια του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Επίσης ανέφερε ότι το ΚΚΕ εξετάζει την ιστορία του, και την περίοδο 1940-1949, από τη σκοπιά τη στρατηγικής του, αν και κατά πόσο κατάφερε να συνδέσει την πάλη του αυτή με τον κύριο σκοπό του την ανατροπή του καπιταλισμού και τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

    Εκεί στο ΚΚΕ πάσχουν από μιαν αρρωστημένη προγονοπληξία γιατί μάλλον νιώθουν ανασφαλείς γι’ αυτό που είναι σήμερα: Ένα περιθωριακό κόμμα που στηρίζει την ιδεολογία του στην κοινωνία της 1ης βιομηχανικής επανάστασης 200 χρόνια πριν…. Σήμερα είμαστε στα πρόθυρα της 4ης επανάστασης (τεχνητή νοημοσύνη + ρομποτική) και το ΚΚΕ ακόμη αναμασά ξεπερασμένες ιδέες με θρησκευτική ευλάβεια . Μήπως τελικά το ΚΚΕ κατέληξε να είναι άλλη μια θρησκεία, με την δική της “θεολογία” που αδυνατεί να παρακολουθεί το παρόν, αλλά ζει μονίμως σε ένα “ιδεατό”¨παρελθόν;

    “Ψυχώ”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.