Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Το μήνυμα της Χριστίνας Σταρακά για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το μήνυμα της Χριστίνας Σταρακά για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά  ανήρτησε στο προφίλ της στο facebook μήνυμα για την επέτειο 45 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αναλυτικά το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

Η εξέγερση της ελληνικής νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ήταν η κορυφαία στιγμής αντίστασης της ελληνική κοινωνία εναντίον της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Η νεολαία μας ήταν και πάλι μπροστά στους αγώνες και αυτό δεν μπορεί να το μειώσει κανένας, όσα ανιστόρητα και αναθεωρητικά και αν επικαλεστεί.

Οι φοιτητές ζήτησαν «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» κι έκαναν για πάντα το Πολυτεχνείο να ζει στις καρδιές μας, θέτοντας τις βάσεις για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και για την επανένταξη της χώρας στην σύγχρονο κόσμο.

Οι σημερινές εποχές απαιτούν τους δικούς τους αγώνες και είναι σίγουρο ότι η νεολαία μας θα είναι και πάλι στις επάλξεις αν χρειαστεί να αγωνιστεί για Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

Η Παιδεία πρέπει να προετοιμάζει το μέλλον που θέλουμε για τους νέους μας και ο αγώνας πλέον είναι για να ξεφύγουμε από όσα μας κρατούν πίσω.

Όλοι ενωμένοι πρέπει να θυμόμαστε για πάντα τα παιδιά μας που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά στα οποία πίστεψαν.

Το Πολυτεχνείο Ζει

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.