Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Μηνιγγίτιδα τύπου Β και πετσικάρισμα μυαλού

Μηνιγγίτιδα τύπου Β και πετσικάρισμα μυαλού

fg

«Τρεις έως πέντε θάνατοι ετησίως προκαλούνται από το μη εμβολιασμό παιδιών για τη μηνιγγίτιδα τύπου Β, ενώ οχτώ παιδιά ετησίως υφίστανται σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους επισήμανε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Κωνσταντίνος Νταλούκας στον απόηχο θανάτου 2χρονου παιδιού στο Γενικό Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης πριν από μερικές ημέρες. Πρόκειται για το 9ο περιστατικό μηνιγγίτιδας από τις αρχές του 2017»

Ο κ. Νταλούκας είπε ότι το εμβόλιο είναι ακριβό και οι εποχές που ζούμε δεν επιτρέπουν σε πολλούς να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους, από τη μία. Το εμβόλιο δεν εντάσσεται στο Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμών πάρα τις τέσσερις επιστολές που οι γιατροί είχαν στείλει στο υπουργείο Υγείας επισημαίνοντας τον κίνδυνο. Από την άλλη όμως, επικρατεί και η γνωστή παράνοια των συνωμοσιών που θερίζει στην Ελλάδα. Δυστυχώς πεθαίνουν παιδιά γιατί ο Έλλην είναι πολύ ψαγμένοςκαι διάβασε «στο ίντερνετ»(πού; από ποιόν; με ποια υπογραφή;)πως τα εμβόλια τα φυτεύουν οι κυβερνήσεις για να μας κάνουν σαν τον Σόιμπλε(σ.σ. παρεμπιπτόντως, με γεια η ανάπτυξη)… Το μόνο θετικό είναι πως οι έρευνες του 2017 δείχνουν λιγότερους πολίτες να πιστεύουν στην συνωμοσία των εμβολίων από όσους οι αντίστοιχες του 2016.

Απλά εμβολιάστε τα παιδιά σας. Σταματήστε να διαβάζετε ανοησίες σκιτζήδων και μαθητευόμενων μάγων και εμπιστευθείτε τους επιστήμονες χωρίς παλαβή την παλαβή αντικαπιταλιστική υστερία πως όλα τα προκαλούν «οι εταιρίες». Ναι, «οι εταιρίες» είναι κακές όπως και ο καπιταλισμός αλλά με τις δύο αυτές συνισταμένες ο κόσμος έφτασε να κάνει μεγάλες προόδους, οι επιστήμονες να βρουν πόρους για την έρευνά τους κι έτσι σήμερα δεν πεθαίνουμε από χολέρα- όπως δεν στέλνουμε και ταχυδρομικά περιστέρια για την επικοινωνία μας.

Κατά τα λοιπά, υπενθυμίστε στους σημερινούς κυβερνώντες τις υποσχέσεις τους για το συγκεκριμένο εμβόλιο που το πληρώσαμε εμείς οι γονείς 410 ευρώ(για δυο παιδιά, σε δύο δόσεις)και μας έμεινε το απόκομμα από το σκεύασμα στο ντουλάπι μήπως και η ΠΦΑ αποφασίσει να το «γράψουμε» να πάρουμε τίποτε πίσω.

Υ.Γ. Αξιολόγηση. Αυτή είναι απάντηση στα θέματα Υγείας. Κακή επίδοση στο Σύστημα να μην σημαίνει απόλυση αλλά απώλεια προνομίων. Όπως γίνεται παντού. Όπως ξέρουν ότι γίνεται χιλιάδες Έλληνες γιατροί που έχουν πάει έξω και αξιολογούνται κάθε τρεις μήνες. Και, αντίθετα από ότι λένε οι οπαδοί της ακινησίας και της λούφας, το κράτος δεν κάνει ό,τι γουστάρει. Εκεί έχουν σωματεία και εκπροσώπηση ε; Όχι κομματικά και «μετωπικά» βιλαέτια…Όμως, αν δεν κάνεις, ναι, πας σπίτι σου. Όπως σε όλες τις δουλειές πλην των καθαγιασμένων.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.