Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Μήνυμα Κατσιφάρα για τη μεταφορά των μαθητών

Μήνυμα Κατσιφάρα για τη μεταφορά των μαθητών

katsifarasΜε αφορμή δημοσιεύματα για τη μεταφορά των μαθητών, ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Περιφέρειά  και την Περιφερειακή Αρχή όπως αναφέρει η ίδια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στέλνει “ανοιχτό” το ακόλουθο προσωπικό μήνυμα σε κάθε μαθητή, σε κάθε γονιό και σε κάθε πολίτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το μήνυμα του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:
«Αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί πολίτες της Δυτικής Ελλάδας,
Κάθε χρόνο προσπαθούμε να οργανώσουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά την ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση των δικαιούχων μεταφοράς μαθητών από το σπίτι τους στο σχολείο τους. Ένα αυτονόητο δικαίωμα κάθε Έλληνα μαθητή.
Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύστημα, που διέπεται όμως από νομοθετικές ρυθμίσεις και διαδικασίες. Στην Περιφέρειά μας, το ετήσιο κόστος για τις 172 περίπου ημέρες το χρόνο που πραγματοποιείται μεταφορά ανέρχεται περίπου σε 15.800.000 ευρώ, δηλαδή ημερήσιο κόστος περίπου 91.860 ευρώ.
Η ευθύνη της Περιφέρειας είναι μεγάλη, στη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού κονδυλίου και, όπως πάντα, θέλουμε να λειτουργούμε απέναντί σας με όρους αποτελεσματικότητας, ασφάλειας στους μαθητές μας, αλλά και διαφάνειας.
Για το σκοπό αυτό, σχεδιάσαμε μία ηλεκτρονική εφαρμογή απογραφής των δικαιούχων μεταφοράς μαθητών. Με καθαρά βήματα, με πλήρη αποτύπωση των πραγματικών δεδομένων, σπίτι μαθητή, σχολείο μαθητή, στάσεις αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, σε ηλεκτρονικούς χάρτες. Δηλαδή, ένα σύστημα διαφανές, που στηρίζεται στα στοιχεία που παραδίδονται από τους γονείς στους εκπαιδευτικούς.
Το νέο αυτό σύστημα έχει ήδη πολλά θετικά σημεία, όπως ταχύτητα, μείωση γραφειοκρατίας, πλήρη απογραφή μαθητών, άμεση σύνδεση σχολείων με την Περιφέρεια.
Επειδή όμως κάθε νέο σύστημα έχει και ατέλειες, ξεκινήσαμε διαβούλευση. Επίσης, ορίσαμε και Επιτροπή στην Περιφέρεια για να ελέγχει τις προτάσεις, τις καταγγελίες και κάθε πρόταση που θα υποβάλλεται, αν πληρούνται προϋποθέσεις, ασφάλειας, νομιμότητας, οικονομικότητας.
Ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, θέλω να απευθυνθώ σε κάθε πολίτη, να διαβεβαιώσω ότι η υπηρεσία μας θα δει κάθε πρόταση, θα προβεί σε αλλαγές όπου ο νόμος παρέχει δυνατότητα, αλλά θα σεβαστεί απόλυτα και την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που πέρυσι απέρριψε το διαγωνισμό και δεν επέτρεψε την υπογραφή σύμβασης.
Η Περιφέρεια θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος.
Για να έχουν τα παιδιά μας το αυτονόητο δικαίωμα της μεταφοράς τους στο σχολείο, πρέπει να πληρούνται οι κανόνες της νομιμότητας.
Πριν δύο χρόνια ζήτησα την ψήφο σας για να εφαρμόσω τις αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας, του δικαίου.
Αυτές τις αρχές σας υποσχέθηκα να τηρήσω, αυτές τις αρχές θα τηρήσω.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.