Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Μήνυμα προς τους επιτυχόντες της διευθύντριας του ΓΕ.Λ. Γαβαλούς

Μήνυμα προς τους επιτυχόντες της διευθύντριας του ΓΕ.Λ. Γαβαλούς

1-2To μήνυμα της διευθύντριας του ΓΕ.Λ. Γαβαλούς, κυρίας Γκουβέλου Μαρίας (ΠΕ02), που απηύθυνε στους επιτυχώντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σε εκδήλωση του Δήμου Αγρινίου και του Πολιτιστικού  Συλλόγου Γαβαλούς την 8η-9-2016.

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες απόφοιτοι του σχολείου μας,

από τη θέση της διευθύντριας του σχολείου αισθάνομαι – και πιστεύω σωστά – χαρά, δικαίωση και δικαιολογημένη υπερηφάνεια για την επιτυχία σας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ήταν ένας δύσκολος αλλά και όμορφος αγώνας για πρόοδο, επαγγελματική αποκατάσταση και κοινωνική καταξίωση και ήδη το πρώτο αλλά αποφασιστικό βήμα έγινε. Μαζί με τους καθηγητές σας και τούς γονείς σας συμμετέχω στην χαρά της επιτυχίας και έχετε από βάθους καρδιάς τα πιο θερμά συγχαρητήρια. Επειδή μαζί βιώσαμε την μαθητική σας προσπάθεια, είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι η εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι απλά το «πρώτο σκαλί» της επιτυχίας σας, αλλά αποτελεί και την εγγύηση για τη μελλοντική σας πορεία  στη ζωή.

Με πίστη και εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τις δυνατότητές σας,  με συνέπεια στις νέες φοιτητικές υποχρεώσεις σας, συνεχίστε την προσπάθειά σας … και είμαι σίγουρη ότι θα  καταστείτε πολύτιμα  και δημιουργικά μέλη της κοινωνίας και της πατρίδας μας προσφέροντας κάτι περισσότερο και καλύτερο από αυτό που σας παραδίνεται!

Αγαπητοί μου μαθητές, φοιτητές και φοιτήτριες πλέον, όσο και μακριά και αν πάτε, όσο ψηλά και αν ανέλθετε, ποτέ μην ξεχάστε ότι είστε απόφοιτοι του Λυκείου Γαβαλούς, του σχολείου που έρχεται από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, που αποτέλεσε και αποτελεί το κέντρο εκπαιδευτικής αναφοράς, παιδείας  και πολιτισμού για όλους του Μακρύνειους. Στο ιστορικό αυτό διδακτήριο, που όμοιό του δύσκολα συναντάς, απέκτησαν παιδεία τόσες γενεές Μακρυνείων και μάλιστα σε εποχές που η μετακίνησή τους προς το σχολείο μας δεν θυμίσει τίποτε από την σημερινή εποχή. Η εξαιρετική και πρωτόγνωρη όμως εκπαιδευτική αλληλεπίδραση εκπαιδευτικών και μαθητών αυτού του σχολείου έδωσε πλήθος επιστημόνων που υπηρέτησαν από τις πιο υψηλές διοικητικές θέσεις και πρόσφεραν όσο λίγοι στην κοινωνία. Για όλους αυτούς το σχολείο της Γαβαλούς έμεινε για πάντα ως αναπόσπαστο τμήμα του εσωτερικού τους κόσμου. Αυτό λοιπόν το σχολείο, Σας καλώ να το αισθάνεται ο καθένας ως το “σχολείο της καρδιάς του”.

Για αυτό το σχολείο, το Λύκειο της Γαβαλούς, το “σχολείο της καρδιάς μας”  θέλουμε και απαιτούμε από όλους τους παράγοντες της πολιτείας, την τοπική αυτοδιοίκηση και την διοίκηση της εκπαίδευσης, να το αντιμετωπίζουν ανάλογα με την ιστορία του και το βασικό αποτύπωμα που άφησε τόσα χρόνια ότι, αυτό είναι το κέντρο παιδείας όλης της Μακρυνείας! Θέλω και από δω να ευχαριστήσω το φίλο, συνάδελφο, συγχωριανό και απόφοιτο του σχολείου μας Βασίλη Τσούνη, για την πολύτιμη και ανιδιοτελή βοήθεια όπου τον χρειαστήκαμε.

Τελειώνοντας θέλω να απευθυνθώ στους μικρότερους μαθητές που βρίσκονται σήμερα εδώ και να τους καλέσω προκειμένου να έχουν ανάλογες αύριο επιτυχίες να κάνουν πράξη τα λόγια του ποιητή:

«…Βρες χρόνο για διάβασμα-Αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης.

Βρες χρόνο για όνειρα-Αυτά θα τραβήξουν το όχημά σου ως τα’ αστέρια»

Παιδιά, σας εύχομαι δύναμη για τη συνέχεια!

Παιδιά , σας ευχαριστώ πολύ για αυτό που μας κάνετε να νοιώθουμε!

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.