Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Νοσοκομειακοί γιατροί Αιτωλοακαρνανίας: Οι 14 ημέρες χωρίς σχολείο δεν είναι διακοπές αναψυχής

Νοσοκομειακοί γιατροί Αιτωλοακαρνανίας: Οι 14 ημέρες χωρίς σχολείο δεν είναι διακοπές αναψυχής

Mήνυμα προς τους γονείς απευθύνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό και το «λουκέτο» στα σχολεία. Η ανακοίνωση:

Αγρίνιο 11/03/2020

Από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας

Προς όλους τους γονείς
Η απόφαση για κλείσιμο όλων των σχολείων στην Ελλάδα πάρθηκε από το Υπουργείο Παιδείας μαζί με το Υπουργείο Υγείας (εκδίδοντας ΚΥΑ – Κοινή Υπουργική Απόφαση) ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.
Αυτό σηματοδοτεί την υψίστη σημαντικότητα της κατάστασης και επιβάλει να αντιληφθούν οι γονείς πως έχουν τεράστια ευθύνη για τον περιορισμό των κρουσμάτων.
Από τις τελευταίες μελέτες τα παιδιά διασπείρουν πιο εύκολα τον ιό.
Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στα ακόλουθα:
Στην ανακοίνωση κάποιου κρούσματος διατηρούμε την ψυχραιμία μας και δεν δημιουργούμε πανικό στα παιδιά.
Τα παιδιά μιμούνται την συμπεριφορά μας, γι’ αυτό δίνουμε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο μιλάμε για τον ιό γενικά αλλά και για όσους νοσούν και αναγνωρίζουμε την πίεση που ενδεχομένως αισθάνονται.
Καθησυχάζουμε τα παιδιά θυμίζοντας τους διαρκώς τα μέτρα προφύλαξης
Οι 14 ημέρες χωρίς σχολείο δεν είναι διακοπές αναψυχής
Τα παιδιά να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις.
Να αποφεύγουν τη διοργάνωση πάρτι και τη συμμετοχή σε μαζικές εκδηλώσεις .
Να αποφεύγουν τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς.
Να απολαύσουν το σπίτι τους.

Για το ΔΣ της ΕΙΝΝΑΑ
Ο Πρόεδρος
Κ.Α. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Νευροχειρουργός

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. nick

    Ανακοίνωση σαν αυτή αποδεικνύει περίτρανα την κοινωνική προσφορά των νοσοκομειακών γιατρών της περιοχής μας.Αλλωστε αυτοί είναι μπροσταρηδες στο μετερίζι της αποκατάστασης και διαφύλαξης της υγείας των πολλών χωρίς οιαδήποτε κριτήρια,με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.Συγχαρητηρια στον πρόεδρο κ .Μπακοπούλου….με την ευχή να υπάρξει συνέχεια…

  2. Erena

    Ανακοινώσεις σαν αυτη πραγματικα αποδεικνύει το άνευ όρων ενδιαφέρον των γιατρών γενικά, και του κ. Μπακόπουλου ειδικά για την αφοσίωση του στην κοινωνία του Αγρινίου. Θερμά συγχαρητήρια και ενα μεγάλο ευχαριστώ εκ μερους της κοινωνίας μας σε εναν επιστήμονα μα πανω απ όλα άνθρωπο που υπηρετεί την πόλη μας με τέτοια θέρμη χωρίς καν να είναι τόπος καταγωγής του!

  3. Roe

    Συγχαρητήρια στον κ. Μπακόπουλο για την άνευ όρων αφοσίωσή του στην κοινωνία του Αγρινίου. Το ενδιαφέρον του ξεπερνά τα στενά σύνορα του Νοσοκομείου και απλώνεται προς όλο τον τόπο μας που δεν είναι καν τόπος καταγωγής του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ απο όλους μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.