Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Μήνυμα του ΚΙΝΑΛ Αιτωλοακαρνανίας για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου

Μήνυμα του ΚΙΝΑΛ Αιτωλοακαρνανίας για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου

Για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει σε μήνυμα της:
Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου πολιτικού Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας για 3 τετραετίες χαράσσοντας ανεξίτηλη πορεία στον πολιτικό βίο της χώρας την κρίσιμη περίοδο μετά τη μεταπολίτευση αλλά και στις δεκαετίες που ακολούθησαν οδηγώντας με ταχείς ρυθμούς την χώρα προς την πρόοδο και την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.
Έτσι η χώρα απέκτησε μια διαφορετική οντότητα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Υπήρξε αδιαμφισβήτητα ένας χαρισματικός ηγέτης ,που έδειξε το δρόμο της εξωστρέφειας στους Έλληνες και σφράγισε με το στίγμα του τεράστιες αλλαγές στον κοινωνικό ιστό της χώρας αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά την ισότητα των δυο φίλων, δίνοντας ελευθερία πρόσβασης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για όλους ,κάτι που μέχρι τότε θεωρούνταν ταξικά απαγορευτικό. Επιπλέον με το εθνικό σύστημα υγείας η περίθαλψη αποτέλεσε προνόμιο πια σε κάθε πόλη και χωριό, ακόμη και το πιο απομακρυσμένο ,για όλους τους Έλληνες πολίτες.
Ενίσχυσε σημαντικά την αγροτική πολιτική δίνοντας πιο ανθρώπινη διάσταση σ’ αυτό τον τομέα, στήριξε όσο κανείς άλλος πολιτικός τα εργασιακά δικαιώματα .Αναγνώρισε την πάλη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης με σημαντικά προνόμια, ενίσχυσε την ελευθερία έκφρασης αλλά και την ελευθερία του Τύπου, ενισχύοντας σημαντικά το δημοκρατικό πολίτευμα. ‘Οσον αφορά το διεθνή χώρο, υποστήριξε την ελευθερία των λαών και εργάστηκε αγόγγυστα για την κοινωνική αλληλεγγύη με τρανό παράδειγμα τον Παλαιστινιακό λαό.
Η επέτειος των 100 χρονων από τη γέννησή του έρχεται σε μια χρονική περίοδο που η παράταξη που δημιούργησε βρίσκεται σε ένα καίριο σημείο, που απαιτεί η εσωστρέφεια να παραμεριστεί και να υπάρξει κοινός αγώνας εναντίον του διπόλου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η παράταξη να ξανακερδίσει τη θέση που δικαιούται στην πολιτική ζωή της χώρας ως κόμμα εξουσίας με αίτημα τη λαική κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία και την Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες.

Αγρίνιο 5-2-2019

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανδρέας Γκορογιας

    Αυτός ο μεγάλος ηγέτης άφησε ένα κόμμα με το όνομα ΠΑΣΟΚ…αλλά δυστυχώς εμείς καταφέραμε να το κάνουμε ΕΛΙΑ…ΚΙΝΑΛ….και ο αγαπητός γιος του Γιωργάκης έφτιαξε και το ΚΙΔΗΣΟ….ευτυχώς δεν ζει για να δει τα χάλια μας…Να έχουμε υγεία να τον θυμόμαστε!!!!

  2. Σωτήρης

    Μπορεί άραγε κανείς Πασοκτζής να πει ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες τώρα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.