Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Μήνυση απο τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου για φερόμενο έλλειμμα στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή

Μήνυση απο τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου για φερόμενο έλλειμμα στην  Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή

Μήνυση για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση κατέθεσε, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στην Εισαγγελία Μεσολογγίου ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Γιώργος Σωτηρακόπουλος, για υπόθεση φερόμενου ελλείμματος 63.000 ευρώ από το ταμείο της Σχολικής Επιτροπής. Τα χρήματα διατέθηκαν στα σχολεία, υποστηρίζει ο πρώην Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Τάσος Σκαρμούτσος.

Στην κατάθεση μήνυσης για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, κατέθεσε χθες Τετάρτη, στην Εισαγγελία Μεσολογγίου ο πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, Γιώργος Σωτηρακόπουλος, εναντίον του προκατόχου του Τάσου Σκαρμούτσου.

Βγαίνοντας από το γραφείο της Εισαγγελέως ο κ. Σωτηρακόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Η δημοτική αρχή Μεσολογγίου, με προεξέχοντα τον δήμαρχο, Κώστα Λύρο, συνεπής προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και πιστή στο συμβόλαιο αλήθειας που συνυπέγραψε με τους δημότες, κατέθεσε έγκληση ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης χρημάτων σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, κατ’ εξακολούθηση. Έφτασε η ώρα της λογοδοσίας. Οι υπόλοιποι θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Όλα στο φως!».

Ωστόσο ο κ. Σκαρμούτσος δεν αποδέχεται την κατηγορία και την απόφαση της Διοικητικού Συμβουλίου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, σχετικά με την «τρύπα» των 63.000 ευρώ που βρέθηκε στο ταμείο, τονίζοντας ότι δεν ισχύει.

Να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε ενέργειες ποινικής δίωξης του κ. Σκαρμούτσου, πράγμα που τελικά έκανε, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την απώλεια των χρημάτων.

Ο ίδιος με απαντητική επιστολή και αναφερόμενος στο δημοσίευμα του προηγουμένου φύλλου της ΑΙΧΜΗΣ, καταθέτει την δική του άποψη, αρνούμενος ότι υπήρξε κάτι μεμπτό στην διαχείριση των χρημάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Διαβάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας σας σχετικά με απόφαση της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου έχω να επισημάνω τα εξής:

Η Σχολική Επιτροπή είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου Δικαίου και υπεύθυνος αυτής είναι ο πρόεδρος για δαπάνες που γίνονται από την ενιαία σχολική επιτροπή καθώς και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων για δαπάνες που γίνονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Τα χρόνια της θητείας μου δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας. Ανακαινίστηκαν και επιδιορθώθηκαν πολλά σχολεία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν δέχομαι την απόφαση της σχολικής επιτροπής, γιατί κατέθεσα παραστατικά στοιχεία, τα οποία δεν έγιναν απ’ ότι φαίνεται δεκτά, για δαπάνες που έγιναν στις σχολικές μονάδες. Εγώ ο ίδιος ζήτησα να γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές τόσο στην ενιαία σχολική επιτροπή, όσο και στους απολογισμούς των σχολικών μονάδων, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει.

Στη Δικαιοσύνη θα καταθέσω τα παραστατικά στοιχεία και τις ενστάσεις μου για το θέμα αυτό και με μάρτυρες τους Διευθυντές σχολικών μονάδων και όχι μόνο, θα αποδειχτεί πως έχει η πραγματικότητα. Δεν μπορεί κανένας να θίγει προσωπικότητες χωρίς να υπάρχουν σχετικές αποφάσεις αρμόδιων θεσμικών ελεγκτικών οργάνων.

Σχετικά με τα σχολεία η Β΄ δόση λειτουργικών δαπανών μοιράστηκε το καλοκαίρι, ενώ τα επισκευαστικά της προηγούμενης χρονιάς και η Γ΄ δόση λειτουργικών θα μοιραστεί από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Τέλος, σχετικά με την υποψηφιότητά μου στις τοπικές εκλογές του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου «Κωστής Παλαμάς», σας αναφέρω ότι δεν έχει καμιά σχέση με τα Δημοτικά δρώμενα. Ήταν μια απόφαση να υπάρξει ανανέωση στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Π.Ε μετά από 15 χρόνια σε τοπικό επίπεδο και γι’ αυτό το λόγο υποψήφιοι και αυτοί που εκλέχτηκαν είναι νέα πρόσωπα και κυρίως αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων. Προσωπικά είμαι εκλεγμένος σε συνδικαλιστικά όργανα του Νομού, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο και δεν υπάρχει χρόνος αρκετός, μιας και έχω επιστρέψει στην εργασία μου κανονικά».

Της Βάσως Βήττα • vasovitta@gmail.com-εφημερίδα “Αιχμή”:

Πηγή: aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.