Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Μήνυση για το βρίσιμο στο δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας

Μήνυση για το βρίσιμο στο δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας

Μια βαριά ύβρις φέρεται να εκστομίστηκε κατά την πρόσφατη, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λευκάδας και για το θέμα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο συνδυασμός «Όλοι για τη Λευκάδα» που υπέβαλλε μήνυση:

Έχουν περάσει οκτώ (8) ημέρες από την συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δημοτικού Συμβουλίου τη Μεγάλη Δευτέρα 13/4/2020, όπου ειπώθηκε από συμμετέχοντα η χυδαιότερη ύβρις των τελευταίων δεκαετιών, σε τοπικό αυτοδιοικητικό θεσμικό επίπεδο. Η φράση που εκστομίστηκε, ήταν: «Γαμ.. το μ…. της μάνας τους»!!!

  • Μια ύβρις, μαχαιριά στην «καρδιά» της Αυτοδιοίκησης του τόπου μας!
  • Μια ύβρις – προσβολή, που σημάδεψε ανεξίτηλα το συγκεκριμένο Δ.Σ., αλλά και τους πολίτες που παρακολουθούσαν από το ραδιόφωνο (Prisma 91.6) τη συνεδρίαση.
  • Μια ύβρις που απευθυνόταν κυρίως στην Παράταξή μας, αφού ακούστηκε κατά την τοποθέτηση του επικεφαλής της και πρώην Δημάρχου Κωνσταντίνου Δρακονταειδή.

Οκτώ (8) ημέρες μετά κι ο «ανδροπρεπής», χυδαίος υβριστής – φαντομάς, εξακολουθεί να παίζει κρυφτό, μιας και πιστεύει ότι μπορεί να τη γλυτώσει.

Αυτή η ύβρις και χαιρόμαστε γι’ αυτό, ήδη καταδικάστηκε χωρίς περιστροφές, από τις περισσότερες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μας προξενεί όμως εντύπωση και έντονο προβληματισμό, το γεγονός ότι δεν υπήρξε παρέμβαση ούτε ακούσαμε λέξη καταδίκης (αν υπάρξει τώρα είναι πλέον αργά), από τις παρατάξεις του Δημάρχου κ. Καλού και του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Ι. Λιβιτσάνου. Και μην ισχυριστούν ότι ήταν Μ. Εβδομάδα και γι’ αυτό απέφυγαν να τοποθετηθούν, γιατί θα τους θυμίσουμε ότι στη Λευκάδα τη Μ. Εβδομάδα του 2020 (Μ. Δευτέρα ήταν) μαζί με το Χριστό, κάποιος επιχείρησε να σταυρώσει και την Αυτοδιοίκηση. Κι αυτό εμείς δεν το ανεχόμαστε!

Επίσης μας δημιουργεί τουλάχιστον απορίες, το γεγονός ότι ενώ ζητήσαμε δυο (2) ημέρες μετά τη συνεδρίαση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Ρόκκο τηλεφωνικά και στη συνέχεια γραπτά τα επίσημα ψηφιακά πρακτικά (ηχητικό και εικόνα), μας έδωσε άλλη απάντηση στο τηλέφωνο κι άλλη στο έγγραφο που μας απέστειλε!

Στην τηλεφωνική συζήτηση με τον επικεφαλής της Παράταξής μας Κ. Δρακονταειδή, το πρωί της 15ης Απριλίου, διαβεβαίωνε ότι «θα τα πάρετε αμέσως» και μάλιστα ζήτησε να επικοινωνήσουμε με το συνεργάτη του Δημάρχου και τεχνικό υπεύθυνο της τηλεδιάσκεψης κ. Ν. Καββαδά, όπως και έγινε.  Στη συνέχεια και σε γραπτή απάντησή του αναφέρει ότι «το αίτημά σας θα εξετασθεί στην συνεδρίαση του προεδρείου την Τετάρτη 22/04/20»!!! Αλήθεια, τι μεσολάβησε και για ποιο λόγο άλλαξε ξαφνικά την άποψή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας;

Σε κάθε περίπτωση τους απαντάμε: Τα πρακτικά του Δ.Σ. είναι δημόσια έγγραφα και δεν μας τα κοινοποιούν, κάνοντάς μας χάρη! Ν’ αφήσουν λοιπόν τις υπεκφυγές και τα διαδικαστικά τερτίπια τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας!  Αν νομίζουν ότι η ιστορία αυτή θα περάσει στη λησμονιά, κάνουν λάθος!  Η Παράταξή μας δεν θα το επιτρέψει!

Για το λόγο αυτό και ως ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση αποκάλυψης του δειλού υβριστή, καταθέσαμε σήμερα, μήνυση στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, εναντίον αυτού που πρόσβαλε εμάς και τις μάνες μας, τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες  που  παρακολουθούσαν από  το  ραδιόφωνο τη συνεδρίαση.  Ζητάμε  επίσης από την κ. Εισαγγελέα  «να ληφθεί το ψηφιακό (οπτικοακουστικό) αρχείο της καταγραφής της κρίσιμης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από κατάλληλο δημόσιο φορέα».

Πράξαμε δηλαδή το αυτονόητο. Αυτό που θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, να πράξει η Δημοτική Αρχή υπερασπιζόμενη το θεσμό.

Τέλος επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές προς όλους ότι δεν μας ενδιαφέρει ούτε σε ποια παράταξη ανήκει ο χυδαίος υβριστής, ούτε η όποια θεσμική του θέση. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε η συγνώμη του, που άλλωστε δεν έχει πλέον καμία σημασία!

       Όποιος κι αν είναι, θέλουμε να αποκαλυφθεί μπροστά στους πολίτες και να παραδοθεί στη χλεύη τους.

       Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη τιμωρία του!

 

Λευκάδα, 21/4/2020 

 

Για τη Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κωνσταντίνος Δρακονταειδής

Χρήστος Γληγόρης

Θανάσης Περδικάρης

Κώστας Σέρβος

Λάκης Χαλικιάς

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.