Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Μήπως κρατούσαν φωτόσπαθα οι δύο που επιτέθηκαν στη γυναίκα;

sexousaΣυγχωρήστε μου τον προσωπικό τόνο οι έχοντες κάποια εξουσία στην περιοχή μας αλλά πρέπει να σας πω ότι ο σανός έχει κι ένα όριο. Μιλάω για το περιστατικό με την γυναίκα που δύο καλόπαιδα της επιτέθηκαν στον δρόμο προσβάλλοντάς την γενετήσια και καταπατώντας τα δικαιώματα που έχει της ως γυναίκα και ως άνθρωπος. Κυρίως το δικαίωμα στην προσωπική ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Κάτι πρέπει να θυμίζει η λέξη, είναι αυτή που έγινε παντιέρα και δια της οποίας έπεσαν κι ανέβηκαν κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Λοιπόν, κυρίες και κύριοι άρχοντες, το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι ή/και οι λοιποί έχοντες δημόσιο λόγο. Δεν είναι τι θα πούμε εμείς και τι θα παρουσιάσουμε από μια ληστεία, από μια επίθεση, από έναν βιασμό. Το πρόβλημα είναι τα ίδια τα φαινόμενα που προκύπτουν όταν εκατοντάδες διαφορετικοί άνθρωποι στην πόλη πιστεύουν πως ό,τι και να κάνουν κανείς δεν τους αγγίζει.
Εμείς, λοιπόν, συναισθανόμενοι την μεγάλη ευθύνη που έχουμε σε δύσκολους καιρούς να μην οξύνουμε τα πνεύματα και να μην εξάπτουμε τα πάθη των συμπατριωτών μας που έχουν προβλήματα επιβίωσης, επί της ουσίας αυτοπειθαρχούμε κα αυτοπεριοριζόμαστε στην εκδοχή των ανακοινώσεων της αστυνομίας.
Έτσι και στο συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς υπάρχουν έρευνες σε εξέλιξη και καθώς τα ειδικά στοιχεία θα διασταυρωθούν μόνο από ειδικούς, προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να μην μας ξεφύγει καμιά λεπτομέρεια που θα προκαλέσει κάποιο τσουβάλιασμα ή κάτι χειρότερο.
Αλλά να είμαστε σοβαροί. Έχουμε αποτύχει ως κοινωνία στα πάντα, μην φτάσουμε στο σημείο να παίζουμε την κολοκυθιά για τι κράταγε στα χέρια του ένας εκ των δραστών, ε; Έχει μάθει όλη η πιάτσα τι κράταγε, πρέπει να το ξέρουν και οι αρχές, δεν μπορούμε να το επικαλεστούμε ως φήμη, δεν το επικαλούμαστε. Τελεία.
Μην φτάσουμε όμως σε σημείο να μας λένε άνθρωποι που είδαν το περιστατικό χαρακτηριστικά στοιχεία της υπόθεσης και εμείς να πρέπει να πούμε ότι δύο Τζεντάι με φωτόσπαθα επιτέθηκαν σε μια γυναίκα στο Αγρίνιο ε; Και να μας συμπαθά κιόλας η άτυχη συμπολίτισσα που κακώς κάνουμε μαύρο χιούμορ με τέτοιο περιστατικό.
Λοιπόν, κυρίες και κύριοι, έρχονται πιο δύσκολες προκλήσεις και με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δεν θα βρούμε λύση. Ακόμα και οι μικροπαραβάσεις έχουν πάρει μια σιχαμερή μορφή, δεν έχουνε την παλιά ανθρωπιά όσων είχαν ανάγκη και έπεφταν χαμηλά. Τώρα πολλά γίνονται με απαίτηση, με φθόνο, με διάθεση εξευτελισμού. Μην καταντήσουμε να γίνουμε απάνθρωποι. Να λυθούν οι τόσο «φως-φανάρι» υποθέσεις και μετά ζητάτε από στελέχη και πολιτικούς οδηγίες πως θα το διαχειριστείτε επικοινωνιακά.
Είναι τόσο μετρημένα τα κουκιά, ειδικά σε μια κοινωνία σαν του Αγρινίου, που το τελευταίο που έπρεπε να απασχολεί είναι μην ξεφύγει κανένα κόμμα και καμιά τελεία από τους δημοσιογράφους.

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Γιώργος Κ.

    Αγαπητέ κ. Συμψηρή, πρίν κάμποσα χρόνια είχε το ουζερί ακόμα ο Κελεμπίας, στην παραλία. Προχωρούσε δίπλα μου ένα κοριτσάκι 12-13 ετών, όπως ανέβαινε ένα γυφτόπουλο, του πιάνει το στήθος. Το παιδί φώναξε βοήθεια, το γυφτόπουλο το ξάπλωσα κάτω και αφού έφαγε τις κλωτσιές του απήλθε. Δεν βρέθηκαν εκεί γύρω άνθρωποι; Πέντε κλωτσιές και δρόμο, διαφορετικά αυτά τα θέματα δεν πρόκειται να λυθούν….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.