Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Μήπως να επιδοτηθεί ο …κοντινός τουρισμός σε περίπτωση που δεν έρθουν οι ξένοι;

Μήπως να επιδοτηθεί ο …κοντινός τουρισμός σε περίπτωση που δεν έρθουν οι ξένοι;

Η είδηση για τον τουρισμό εδώ κοντά στην Αιτωλοακαρνανία, που προέκυψε χθες από την μακρινή Νορβηγία, δεν θα μπορούσε να έρθει σε καταλληλότερη στιγμή από εκείνη των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για την επόμενη μέρα που έγιναν επίσης χθες.

Τώρα κάποιος πρέπει να του μεταφέρει του πρωθυπουργού ότι η Λευκάδα, η Πρέβεζα αλλά και τα δικά μας παράλια δεν θα δουν φέτος Νορβηγούς γιατί το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας συνέστησε στους πολίτες της να μην ταξιδέψουν μέχρι τέλος Αυγούστου! Και αυτομάτως ακύρωσαν τα μεγαλύτερα γραφεία τις κρατήσεις τους για το Ιόνια και γενικά την δυτική Ελλάδα!

Τον ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό; Αν κρίνει κανείς από το μείγμα πολιτικής που ανακοίνωσε χθες μάλλον η κυβέρνηση ήταν σίγουρη ότι θα πλημμυρίσουμε από τουρίστες από το εξωτερικό. Όλα τα μέτρα εκεί περιστρέφονται, γύρω από αυτό το θεώρημα, που όμως μοιάζει να είναι στον αέρα. Τα μαντάτα δεν είναι καλά, όποιος ξέρει να διαβάζει έχει διαπιστώσει ότι και η Βρετανία τις τελευταίες ώρες έχει κόψει την όρεξη των πολιτών της για πολλά ταξίδια στο εξωτερικό.

Και τι θα γίνουμε τώρα αν δεν έρθει «καλός» τουρισμός και Ευρωπαίοι ελίτ επισκέπτες; Θα μείνουμε με τους Βαλκάνιους φίλους μας; Κι αν εκεί δεν τηρηθούν τα πρωτόκολλα υγείας ή αν οι ίδιοι αποφασίσουν να μείνουν στην χώρα τους φέτος το καλοκαίρι;

Μήπως λοιπόν, πρέπει να το δουν αλλιώς όσοι που έχουν λόγο κοντά στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο και να αποφασιστεί να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός; Μήπως όχι μόνο δεν πρέπει να τα αφήσουμε όλα στον ερχομό των ξένων αλλά να φροντίσουμε σχεδόν να «απαγορεύσουμε» να φύγει έστω και ένα ευρώ για τουρισμό Ελλήνων στο εξωτερικό;

Στην Ιταλία ανακοινώθηκε πρόγραμμα διακοπών για όλους με voucher στα οποία το κράτος θα καλύπτει την διανομή μέχρι 500 ευρώ για κάθε οικογένεια προκειμένου να στηριχθεί ο τουρισμός της χώρας από τους ίδιους τους Ιταλούς.

Μήπως πρέπει να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα; Μήπως θα έρθει η ώρα που θα μας θέλουν εμάς τους Αιτωλοακαρνάνες οι Λευκαδίτες τόσο πολύ, ώστε θα αξίζει το κράτος να υποβοηθήσει τις διακοπές μας; Ακούγεται πολύ λογικό.

Η φετινή χρονιά ίσως αποδειχτεί η εκδίκηση του… κοντινού τουρισμού!

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.