Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Μήπως να γίνει κάτι ανάλογο στη  γέφυρα Στράτου όπως στη  γέφυρα Τατάρνας;

Μήπως να γίνει κάτι ανάλογο στη  γέφυρα Στράτου όπως στη  γέφυρα Τατάρνας;

Πολλοί αναγνώστες επισημαίνουν στην στήλη το χάλι στο οποίο βρίσκεται η γέφυρα Στράτου, λίγο έξω από το Αγρίνιο και μάλιστα επί της εθνικής οδού, με τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο. Το χειρότερο συμβαίνει το βράδυ όταν και δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός! Είναι μια παλιά ασθένεια, διπλά ακατανόητη αν σκεφτεί κανείς και το εξαιρετικό περιβάλλον που υπάρχει γύρω από αυτή γέφυρα, με την τεχνητή λίμνη και την θέα γενικότερα.

Από την άλλη, βλέπει κανείς πόσο επιτυχημένη ήταν η παρέμβαση που έγινε με πρωτοβουλία ορισμένων ιδιωτών στην γέφυρα της Τατάρνας η οποία έγινε ξανά ένα θαυμάσιο αξιοθέατο. Άνθρωποι σαν τον Γρηγόρη Φέρρα πρωτοστάτησαν κι έδειξαν τον δρόμο ενώ κατά γενική ομολογία η υποδιεύθυνση των Υδροηλεκτρικών Εργοστασίων της χώρας έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και το έργο έχει εξαιρετική αισθητική.

Με άλλα λόγια κάποιοι κινητοποίησαν τις αρμόδιες αρχές, κάποιοι έτρεξαν, έχοντας ένα σχέδιο στο μυαλό τους με αποτέλεσμα σήμερα η εικόνα της γέφυρας της Τατάρνας να είναι αξιοθέατο από drone όπως βλέπουμε εδώ χαρακτηριστικά. Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες φωτισμού και λειτούργησαν πλέον κανονικά όλα τα φώτα, με το αποτέλεσμα που μπορεί να δει κανείς στις εικόνες.

Μήπως πρέπει κάποιοι να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες και για την σημαντική γέφυρα της Στράτου που μένει εδώ και πολλά χρόνια στα σκοτάδια; Μήπως δεν πρόκειται διαφορετικά να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι;

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Αναρχοκαπιτάλας

  Τόσα χρόνια δεν λέγατε κάτι για να μη κουράσετε το Χριστινάκι. Τώρα με τον Φαρμάκη τα θυμάστε όλα.

 2. Anonimos

  Η ιστορική γέφυρα αχελώου στο Στρατου πρεπει να μπαλωθεί να βαφτεί και να φωτιστεί και ασφαλτωθει μπας και γινει γεφυρα οπως τις παλιες δεκαετιες

 3. Νότιος

  Αναρχοκαπιτάλα είσαι άσχετος.Η εθνική οδός και οι γέφυρες ήταν του Λύτρα.
  Και Φαρμάκη ψήφισα να ξέρεις.

 4. Vasilis

  Ο φωτισμός ειναι πάντα σε λειτουργία ? (τις βραδινές ωρες εννοείτε) Η οπως η γέφυρα Ριο Αντίρριο μονο σε εθνικες εορτες..?

 5. Αναρχοκαπιτάλας

  @Νότιε, το γεγονός ότι ψήφισες Φαρμάκη δεν σε κάνει σχετικό. Διάβασε τον Καλλικράτη για να δεις τα καθήκοντα των αντιπεριφερειαρχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.