Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Μητέρες σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο έστειλαν μήνυμα για τον δημόσιο θηλασμό (φωτό)

Μητέρες σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο έστειλαν μήνυμα για τον δημόσιο θηλασμό  (φωτό)

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, για 10η συνεχόμενη χρονιά μια εκδήλωση – γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Σε αυτή τη γιορτή, η «Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρότητας και Μητρικού Θηλασμού του νομού Αιτωλοακαρνανίας» συμμετείχε για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.

Οργάνωσε  εκδηλώσεις σε τρεις πόλεις τους νομού, σε Αγρίνιο, Ι.Π. Μεσολογγίου και Ναύπακτο όπου συνολικά θήλασαν ταυτόχρονα 41 μητέρες-μέλη του πανελλήνιου δικτύου. Η ανακοίνωση:

 “10ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ”

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο, τον 10ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός είναι μία γιορτή, χωρίς ομιλίες, εταιρείες ή δημόσιους φορείς, για την πρωτοβουλία λίγων μητέρων να βοηθούν εθελοντικά άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο. Αυτή η πρωτοβουλία, εξελίχθηκε σε ένα πανελλήνιο δυναμικό δίκτυο με χιλιάδες μέλη. Στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας. Φέτος λοιπόν γιορτάσαμε τη συνάντηση και την κατάκτηση γνώσης (που είναι δύναμη). Δεν υποστηρίζουμε ότι μια μητέρα ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει και ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει δημόσια. Υποστηρίζουμε την ίδια τη μητέρα ώστε να ΜΠΟΡΕΙ να επιλέξει και να πραγματοποιήσει την επιλογή της.

Για την Αιτωλοακαρνανία την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η “ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας”

Μητέρες μαζί με τις οικογένειές τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα, για τον δημόσιο θηλασμό, πως όχι μόνο δεν είναι ταμπού αλλά κάτι απόλυτα φυσιολογικό!

Φέτος δεν υπήρχε συγκεκριμένο μήνυμα, αλλά ο εορτασμός 10 χρόνων προσπάθειας, στήριξης, ενημέρωσης, ανιδιοτελούς προσφοράς, από μαμά σε μαμά ώστε να καταφέρουν το αυτονόητο. Ποίο είναι αυτό; Να θηλάσουν όσο και όπου μπορούν! Η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η εξοικείωση του κόσμου με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας και η κατάλληλη ενημέρωση για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο μητρικός θηλασμός ήταν και θα είναι πάντα ο κύριος στόχος και λόγος στο γιατί να γίνεται ο ταυτόχρονος θηλασμός.

Οι θηλάζουσες μητέρες της Αιτωλοακαρνανίας ενώθηκαν με τις υπόλοιπες μητέρες, σε κάθε γωνιά της χώρας, και του εξωτερικού και συνολικά θήλασαν ταυτόχρονα 41 μητέρες-μέλη του πανελλήνιου δικτύου και στις τρεις πόλεις του Νομού (Αγρίνιο, Ι.Π. Μεσολογγίου, Ναύπακτος). Σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να προσφέρουμε βοήθεια και υποστήριξη σε ακόμα περισσότερες μαμάδες. Το Πανελλήνιο Δίκτυο αλλά και η τοπική ομάδα θα συνεχίσουν τις δράσεις τους δίνοντας ραντεβού του χρόνου.

Ευχαριστούμε θερμά τις μανούλες και τους χορηγούς για την υλοποίηση της διοργάνωσης.

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών
Μητρικού Θηλασμού Αιτωλοακαρνανίας (αλφαβητικά):
Βίβιαν Θωμάτου, Αγγέλα Καρακώστα, Βασιλική Καρδαρά, Έφη Πετσινού, Ηρώ Φραγκούλη

*Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου. Και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με την UNICEF, ώστε να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα: «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.