Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας: δεν μας έχει γνωστοποιηθεί καμία δίωξη- στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια

Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας: δεν μας έχει γνωστοποιηθεί καμία δίωξη- στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια

Απάντηση σε δημοσίευμα που κάνει λόγο για επίσπευση της έρευνας και άσκηση διώξεων για την οικονομικά πεπραγμένα.

Tο site zougla.gr με δημοσίευμα του (ΕΔΩ) χθες επανήλθε στο ζήτημα του πορίσματος των επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών για την οικονομική διαχείριση στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Υποστήριξε το δημοσίευμα πως την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Εφετών Δυτικής Ελλάδας προκάλεσε η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέλιξη της έρευνας γύρω από τα οικονομικά πεπραγμένα της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου (ελέγχεται από τη Μητρόπολη).
Ανέφερε εξάλλου πως από τον Φεβρουάριο του 2017 έχουν ασκηθεί βαριές κακουργηματικές διώξεις για απιστία και υπεξαίρεση-μαμούθ άνω του 1,5 εκατ. ευρώ .
Στο δημοσίευμα αυτό απάντησε η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σημειώνοντας πως «θα ήταν φρόνιμο να αναμένουμε την πλήρη και ενδελεχή αξιολόγηση της υπόθεσης από την Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε πλήρη και τυφλή εμπιστοσύνη και είμαστε πεπεισμένοι ότι στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια και θα επέλθει η δικαίωση». Τονίζει πως δεν έχει κληθεί ούτε της έχει γνωστοποιηθεί καμία δίωξη σε βάρος οποιουδήποτε και εκφράζει απορία για το λόγο που εξυπηρετεί η δημοσίευση την δεδομένη χρονική συγκυρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με το σημερινό (15/ 11/ 2018) δημοσίευμα στην ιστοσελίδα “Ζούγκλα” που αφορά την καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
1. Όπως και κατά το παρελθόν έχουμε επισημάνει το πόρισμα των αρμοδίων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά το διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας, βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών και αναμένουμε την αξιολόγησή του.
2. Επισήμως δεν έχουμε κληθεί ούτε μας έχει γνωστοποιηθεί καμία δίωξη σε βάρος οποιουδήποτε. Άλλωστε, όπως έχει αποδείξει η δικαστική πρακτική, η άσκηση διώξεως δεν συνιστά και ενοχή.
3. Θα ήταν φρόνιμο να αναμένουμε την πλήρη και ενδελεχή αξιολόγηση της υπόθεσης από την Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε πλήρη και τυφλή εμπιστοσύνη και είμαστε πεπεισμένοι ότι στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια και θα επέλθει η δικαίωση.
4. Είναι προφανές ότι ο μοναδικός καταγγέλλων και μηνυτής, αν και νομικός, δεν αναμένει την κρίση των δικαστικών αρχών αλλά ακολουθεί το δρόμο της δημοσιότητας και των εντυπώσεων. Να είναι σίγουρος ότι στο τέλος τα γεγονότα θα τον διαψεύσουν.
5. Το σημερινό δημοσίευμα δεν εισφέρει κάποιο καινούριο στοιχείο στα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, αλλά αποτελεί πιστή αναπαραγωγή παλαιότερων αντίστοιχων δημοσιευμάτων. Εκφράζουμε την εύλογη απορία μας για το λόγο που εξυπηρετεί η ως άνω ανάρτησή σας την δεδομένη χρονική συγκυρία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΒΑΣΙΛΗΣ

    Ήρθαν για έλεγχο στη Μητρόπολη ναί ή όχι; Κοτζάμ δικηγόρος μιλάει για απιστία και υπεξαίρεση-μαμούθ άνω του 1,5 εκατ. ευρώ. Αν λέει ψέματα να τον καταγγείλετε ως ψεύτη τώρα. Το σύστημα δούλευε και δουλεύει όπως τον παλιό καλό καιρό. Απλά τα πρόσωπα άλλαξαν μερικώς. Τούτο βέβαια το εγνώριζε ο “παλαιός” και τους “έδωσε” στεγνά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.