Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Μητροπολίτης Κοσμάς για τη Θεία Κοινωνία και τον κορωνοϊό: Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Έλεος πιά!

Μητροπολίτης Κοσμάς για τη Θεία Κοινωνία και τον κορωνοϊό:  Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Έλεος πιά!

Στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο χωριό Μέγα Δένδρο Τριχωνίδος ιερούργησε προχθές, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς τιμώντας την μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Αιτωλού.

Ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε του συλλειτουργούς του κληρικούς και ιδιαιτέρως τον π. Θεόκλητο για την διακονία του και το κήρυγμά του, αλλά και όλους τους παρευρισκομένους πιστούς. Προέτρεψε τους πιστούς να μείνουν αφοσιωμένη στην ορθόδοξη πίστη ενώ δεν παρέλειψε να δείξει εκ νέου τη δυσαρέσκεια του με όσους επιστήμονες επαναφέρουν το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας σε σχέση με τον κορωνοϊό.

«Οφείλουμε να μείνουμε όρθιοι, να μη χάσουμε την πίστη μας στον Χριστό, στα ιερά μυστήρια, στις παραδόσεις μας» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος προσθέτοντας τα εξής:   «Δυστυχώς τα σύννεφα πάνω από την Εκκλησία δεν σταματούν να μαζεύονται. Ένας καθηγητής είπε προχθές ότι ο κορονοιός μεταδίδεται με το σάλιο, με τη θεία κοινωνία. Ακόμα λέμε αυτά τα πράγματα; Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Έλεος πιά! Δεν είναι χάπι ο Χριστός. Κανέναν ειδικό και μεγάλο δεν άκουσα να λέει με τη βοήθεια του Θεού θα το περάσουμε κι αυτό. Λοιπόν, αδελφοί, είναι Δεκαπενταύγουστος. Με τη νηστεία μας, με την προσευχή μας, με τις παρακλήσεις και την αγάπη μας στην Παναγία, κατά τον εκκλησιασμό μας να παρακαλούμε τον Θεό και την Παναγία μας να άρει κάθε πειρασμό. Να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό μας».

Σημειωτέον πως αυτά διαδραματίζονται την ώρα που πληθαίνουν και οι αναφορές για κηρύγματα τοπικών ιερέων ενάντια στους περιορισμούς στις εκκλησίες και τις μάσκες λόγω κορωνοΐού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.