Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη Μαλεσιάδα Βάλτου

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη Μαλεσιάδα Βάλτου

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας*

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του και τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Κοινότητας Μαλεσιάδας του Δήμου Αμφιλοχίας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή 22α Δεκεμβρίου 2019.

Τον Σεβασμιότατο συνόδευαν ο Αρχιμανδρίτης πάτερ Μακάριος και ο Διάκονος Χρυσόστομος. Τους υποδέχθηκε θερμά ο εφημέριος της ενορίας πάτερ Ευστάθιος Καραδήμας και συλλειτούργησε μαζί τους.
Το πλήθος των πιστών ενοριτών χάρηκε ιδιαίτερα για την επίσκεψη του αγαπητού σε όλους Ποιμενάρχη στο χωριό τους.

Ο κ.κ. Κοσμάς με τον χαρακτηριστικό ήπιο τόνο της φωνής του, από την ωραία πύλη του πανέμορφου Ναού της Μαλεσιάδας κήρυξε τον θείο λόγο αναλύοντας το απόσπασμα του Ευαγγελίου της Κυριακής, που αναφέρεται στο γενεαλογικό δένδρο του Ιησού Χρηστού. Τόνισε δε την σημασία της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης,των Χριστουγέννων, που εορτάζομε σε λίγες ημέρες. Ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς καλή υγεία και οικογενειακή αγάπη και ευτυχία.

Πολύ συγκινητική στιγμή ήταν η αυθόρμητη συνάθροιση δίπλα στο δεξιό ψαλτήρι των παιδιών του κατηχητικού σχολείου που έψαλαν όλα μαζί το Πάτερ Υμών.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και οι συλλειτουργοί του τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου ευσεβούς ενορίτη Παναγιώτη, καθώς και των ψυχών του αδελφού του Κώστα και πατέρα του Νικολάου.

Η επιλογή του κ.κ. Κοσμά να συμπεριλάβει στο βεβαρυμμένο πρόγραμμά του την Μαλεσιάδα, τιμά ιδιαίτερα την απομακρυσμένη αυτή κοινότητα και ενθαρρύνει την πίστη στον Θεό των ευλαβών κατοίκων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.