Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: “Όσοι δεν πιστεύουν στη δύναμη της Θείας Κοινωνίας να μην μεταλαμβάνουν” (video)

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: “Όσοι δεν πιστεύουν στη δύναμη της Θείας Κοινωνίας να μην μεταλαμβάνουν” (video)

«Δεν χρειαζόμαστε Χριστιανούς χλιαρούς» Λίγο πριν την απόλυση χθες, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος, μίλησε για το φόβο του θανάτου που βρίσκεται πίσω από κάθε ενέργειά μας, ιδιαιτέρως πίσω από το φόβο των ασθενειών.

“Ο Ορθόδοξος δεν φοβάται το θάνατο, γιατί ελπίζει στον Χριστό” είπε. Από την πνευματική πείρα φαίνεται ότι όσο πιο πολύ φοβάται κανείς το θάνατο, τόσο ο θάνατος έρχεται πιο γρήγορα.

Ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της ασθένειας του κορωνοϊού -συνέχισε ο κ. Ιερόθεος- θα πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα που συνιστούν οι επιστήμονες και η Πολιτεία, αλλά θα προσέξουμε να μη μας καταλάβει ο «παρανοϊός», ο ιός της παράνοιας.Δεν θα καταργήσουμε την αγάπη μας προς τους ανθρώπους, την Εκκλησία και το Θεό, γιατί τότε ανατρέπονται τα πάντα.

Για τη θεία Κοινωνία είπε ότι οι πιστοί Χριστιανοί δεν φοβούνται, γιατί τη θεωρούν και είναι φάρμακο που δεν μεταδίδει ασθένειες, όπως έχει αποδειχθεί διαχρονικά και με άπειρα παραδείγματα από ιερείς που κοινωνούν εν μέσῳ λοιμωδών νόσων και σε νοσοκομεία με βαρειές μεταδοτικές ασθένειες, αλλά δεν κολλάνε ασθένειες.

Όσοι όμως δεν πιστεύουν στη δύναμη της θείας Κοινωνίας, σημαίνει ότι δεν έχουν τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να μεταλάβουν, γι’ αυτό και καλό είναι να μη μεταλαμβάνουν: «Δεν χρειαζόμαστε Χριστιανούς χλιαρούς», ανέφερε.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος στηλίτευσε και την υποκρισία όσων “διδάσκουν” να φοβόμαστε τον κορωνοϊό, αλλά δεν μιλάνε καθόλου για τους “φόνους εμβρύων, 300.000 που προκαλούνται κάθε χρόνο, μόνον στην Ἑλλάδα”.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.