Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Μητσοτάκης για Αχελώο:” εξετάζεται η μερική μεταφορά νερού αλλά θα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια”

Μητσοτάκης για Αχελώο:” εξετάζεται η μερική μεταφορά νερού αλλά θα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια”

Για μερική μεταφορά νερού προς την πεδιάδα της Θεσσαλίας έκανε εκ νέου λόγο ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη ερωτώμενος σχετικά στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εκτροπή του Αχελώου, επαναλαμβάνοντας ότι εξετάζεται η δυνατότητα μερικής μεταφοράς νερού 250 εκατ. κ.μ. νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλική πεδιάδα αλλά θα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια” .

Υποστήριξε ότι «είναι αδιανόητο να έχουν σπαταληθεί πάνω από 700 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για τα φράγματα της Συκιάς και της Μεσοχώρας και αυτά να κάθονται. Τουλάχιστον η Μεσοχώρα που είναι έτοιμη να λειτουργήσει το υδροηλεκτρικό παρατηρείται απαράδεκτη καθυστέρηση».

 

Πηγή: trikalavoice.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Εκτροπή

    Να βγουν οι υπερασπιστές για να μας πουν πόσο καλό θα κάνει στον νομό, αυτή η εξέλιξη.Μάλλον θα φταίει πάλι ο συριζα και το γεγονός ότι καπνίζει π Πολάκης.

  2. Υπήρχε σχέδιο

    Σωστα οταν μιλαμε για σχεδιο θα αναφερόμαστε μονο στην νδ.Το απολαύσαμε στο ανοιγμα του τουρισμου,με τα ελάχιστα τεστ,στο άνοιγμα των σχολείων και κυριως στην ποσοτητα και στο μέγεθος των μασκών(6 εκ πεταμένα…αλλα αυτοι τα πλήρωσαν;)Οσο για την οικονομία το σχεδιο τους μιλουσε για υφεση 4-8% και τελικά εχουμε 15,4%…Εάν παίζανε στοίχημα θα πηγαίνανε κουβά…Υπήρχε σχεδιο τελικα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.