Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το τελευταίο lockdown

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το τελευταίο lockdown

Την ελπίδα του ότι αυτό θα είναι το τελευταίο lockdown εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Bloomberg.

«Το ελπίζω ειλικρινά ότι θα είναι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Χτίζουμε αυτή τη στιγμή ένα τείχος ανοσίας. Η προτεραιότητα μας ήταν πάντα να μην μεγαλώσει η πίεση στο ΕΣΥ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας έως την ερχόμενη Άνοιξη: «Υπάρχει πάντα μια εποχική διάσταση και έτσι ελπίζω ότι τον Απρίλιο τα πράγματα θα είναι καλύτερα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε: «Πιστεύω ότι τον Απρίλιο η κατάσταση θα βελτιωθεί σε ό,τι αφορά στη μεταδοτικότητα του ιού. Δρομολογούμε ήδη ένα πρόγραμμα εμβολιασμού που επικεντρώνεται στους ηλικιωμένους άνω των 60 και σε όλους όσοι ταλαιπωρούνται από υψηλού κινδύνου υποκείμενα νοσήματα, εκείνες τις ομάδες, δηλαδή, που προσθέτουν πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τον Απρίλιο, εξάλλου, οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα θα έχουν βελτιωθεί».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέμεινε, μάλιστα, πως οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊου αποτέλεσαν ευκαιρία, ώστε να επισπευσθούν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως η ψηφιοποίηση του κράτους και της οικονομίας. «Πρώτη φορά υπάρχει η αίσθηση στη χώρα μας ότι το κράτος στηρίζει τον πολίτη και δη τον πλέον αδύναμο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Βλέπω ότι πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα γι’ αυτή την ιδέα (το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού) και ο λόγος είναι ότι οι πολίτες αυτών των χωρών θέλουν να ταξιδέψουν και θέλουν να κάνουμε αυτές τις μετακινήσεις όσο το δυνατόν πιο εύκολες, ειδικά κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για το πώς μπορούν να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, σε συνέντευξη που παρεχώρησε το απόγευμα στο πρακτορείο Bloomberg.

Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας

«Πολλοί επενδυτές επιδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει ανακτήσει τη διεθνή της αξιοπιστία και ότι πλέον δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Δηλωτικό, μάλιστα, πως η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις, που αναλαμβάνει, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι και η επιβεβαίωση της απόφασης του να προχωρήσει η χώρα με την πρόωρη αποπληρωμή τμήματος του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και συγκεκριμένα τα 3,3 δισ. ευρώ από τα συνολικά 5,1 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς, μάλιστα, για την εκλογή του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία της Ιταλίας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εξαιρετικά νέα καθώς, όπως τόνισε, θα συμβάλλει και αυτός από την πλευρά του, ώστε να ανατραπούν τα στερεότυπα της προηγούμενης δεκαετίας για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Τα ελληνοτουρκικά

Σε ερώτηση για την κρίση με την Τουρκία, ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε πως το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σημείωσε: «Έχουμε δει πως η απειλή κυρώσεων μπορεί να αναγκάσει μία χώρα να αλλάξει συμπεριφορά. Έχουμε δει βελτίωση το 2021. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σ’ αυτόν τον δρόμο. Παράλληλα, όμως ενισχύουμε τις συμμαχίες μας με χώρες, που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και αποδεικνύουμε μέσω των συμφωνιών μας με Ιταλία και Αίγυπτο πως μπορούμε να επιλύουμε τις διαφορές μας αναφορικά με τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών υπό όρους καλής γειτονίας. Το ίδιο ευελπιστούμε να γίνει και με την Τουρκία».

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Άλλος

  Επιδημία αριστείας: θα εκκένωναν το Μάτι σε 20′, αλλά σήμερα κλείνουν την εθνική Αθηνών-Λαμίας, για 24 ώρες(!!), ρουσφετολογικά, για να μην χρειαστεί οι άριστοι επιχειρηματίες αυτής της χώρας να δαπανήσουν χρήματα για προμήθεια αλατιού, καύσιμα για τα οχήματα και μεροκάματα εργαζομένων στα συνεργεία αποχιονισμού του δρόμου, όπως προκύπτει από τις συμβατικές υποχρεώσεις – ενώ εσύ πληρώνεις κανονικά τα διόδιά σου – και για να μην πληρώσουν ποινικές ρήτρες πολλών ευρώ σε περίπτωση κλεισίματος του δρόμου με ευθύνη της εταιρίας.

  24 ώρες απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική Αθηνών-Λαμίας! Επαναμβάνω: Αθηνών-Λαμίας!

  #απαγόρευση-κυκλοφορίας-δια-πάσα-νόσο

 2. Άκης Ροδίτης

  Φέρτε πίσω τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Μπαλαφούτη! Τι διάολο;; Ολόκληρη ανεργία αντιμετώπισε με τη μέθοδο της σεξουαλικής αυτοαπασχόλησης, τα χιόνια δεν θα διώξει;;; #meteoΖαίοι

 3. Ανώνυμος

  ΑΚΗ,ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟΣ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΜΑΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,ΤΟΤΕ ΛΕΣ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ !!! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ…. CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.