Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Μητσοτάκης: Εξαπάτησαν τον λαό -Εφεραν 4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση

Μητσοτάκης: Εξαπάτησαν τον λαό -Εφεραν 4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση

mitsotakis-kyriakos-660_26Για τέταρτο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η συμφωνία φέρνει πρόσθετα βάρη μισού δισ. ευρώ για το 2018 αλλά και μόνιμα μέτρα 2% το ΑΕΠ, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξαπάτησε τον λαό.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, όταν τα μέτρα πάνε στη Βουλή, η ΝΔ θα κάνει το καθήκον της, εξηγώντας ακριβώς τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. «Τέταρτο Μνημόνιο χωρίς επιπρόσθετη χρηματοδότηση, με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά ακόμα χρόνια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στα «περιβόητα αντίμετρα», σημείωσε ότι αυτά θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τον στόχο του υψηλού πλεονάσματος του 3,5% ή 3,7%.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη συμφωνία χωρίς να πετύχει καμία ρητή δέσμευση για το χρέος και την πρόσβαση στην ποσοτική χαλάρωση.

«Ο λογαριασμός Τσίπρα -Καμμένου φτάνει στα 12,5 δισ. ευρώ», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για 8,5 φορές περισσότερο από το e-mail Χαρδούβελη και 4 φορές περισσότερο από αυτά που ζητούσε το ΔΝΤ το 2014.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι συμφώνησε σε ένα μνημόνιο για να παραμείνει στην εξουσία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 εξαπάτησε τον ελληνικό λαό τρεις φορές και για αυτό κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία» και ότι οι δανειστές ζήτησαν μέτρα έως το 2020 επειδή δεν εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας την επίθεση, είπε ότι αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη κόβουν και την 12η. «Είναι το βαρύ τίμημα της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. Για να μείνει στην εξουσία δέσμευσε τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο, που φτωχοποιεί την κοινωνία και κυρίως τη μεσαία τάξη. Μένει ανοικτή η εκκρεμότητα για το τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι του 2018 που λήγει το τρίτο μνημόνιο» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να αποφύγει τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι ο ίδιος που πήγε τρεις φορές σε εκλογές το 2015 για να νομιμοποιήσει τις επιλογές του. Τώρα τις αποφεύγει. Εμείς δεν τις φοβόμαστε, ζητήσαμε εκλογές ήδη από πέρυσι. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν, θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές. Η εξουσία φθείρει αυτόν που την κατέχει, στην περίπτωση της κυβέρνησης όμως φθείρει και τη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι δανειστές ζητούν συνεχώς μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και συνέχισε: «Η κυβέρνηση καλλιεργεί μία εικονική πραγματικότητα με κυνισμό και αλαζονεία. Αποκρύπτουν την άγρια φορολογία, επέβαλαν μεγαλύτερη λιτότητα από αυτή που τους ζητούσαν και τώρα υπερηφανεύονται για τα πλεονάσματα ενώ παράλληλα προσφέρουν επιχειρήματα σε εκείνους που ζητούν περισσότερα μέτρα. Ετοιμάζονται να πάνε στη Βουλή για να ψηφίσουν τα μέτρα. Απορεί κανείς γιατί ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται τόσο γελαστός. Είναι η ευθυμία της εξουσίας, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για κομματικές προσλήψεις λέγοντας ότι στο δημόσιο βλέπουμε νέες στρατιές συμβασιούχων και πολλούς μετακλητούς υπαλλήλους που πληρώνουν από το υστέρημά τους οι πολίτες.

Ειδική αναφορά έκανε στην κοινοβουλευτική μάχη της περασμένης Παρασκευής λέγοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί ρυθμίσεις που ευνοούν επιχειρηματίες χαρίζοντας πρόστιμα από λαθρεμπόριο. «Πάνω στη διαγραφή προστίμων χτίζεται η νέα διαπλοκή του κ. Τσίπρα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να συμπληρώσει πως το κόμμα του «ασκεί αντιπολίτευση με ευθύνη απέναντι στο Σύνταγμα, απέναντι στους πολίτες και στην αλήθεια. Ο πολιτικός λόγος του πρωθυπουργού αντίθετα, θυμίζει την προπαγάνδα αυταρχικών καθεστώτων».

Ο κ . Μηστοάκης επέρριψε ευθύνες για τη συμφωνία και στους εταίρους «που ανέχθηκαν και συμφώνησαν σε αυτή την πολιτική» και εξήγησε ότι είναι εσφαλμένη, επιβαρύνει την αγορά και φρενάρει την οικονομία. Αναπτύσσοντας την δική του πρόταση τόνισε την ανάγκη ενός «διαφορετικού μείγματος πολιτικής με λιγότερους φόρους και στοχευμένες μεταρρυθμίσεις, που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για να διεκδικήσουμε δημοσιονομικό οξυγόνο και μικρότερα πλεονάσματα».

Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι, εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «θα κρίνουμε την κυβέρνηση και παράλληλα θα αναπτύσσουμε την δική μας πολιτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση».

Εξαπολύοντας νέα επίθεσή του κατά του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με αφορμή τη συνέντευξη του πρώτου την περασμένη εβδομάδα στην οποία δήλωσε ότι το ΔΝΤ ζήτησε 42 φορές περισσότερα μέτρα, ότι ο πολίτικός του λόγος «θυμίζει προπαγάνδα αυταρχικών καθεστώτων».

«Η ΝΔ είναι κόμμα εθνικής ευθύνης, αναγνωρίζουμε ότι το κράτος έχει συνέχεια», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας όμως ότι «οι συμφωνίες μας δεσμεύουν ως προς τους στόχους, όχι ως προς τα μέτρα πακέτο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ΝΔ αναγκάστηκε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο για να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ. «Το τέταρτο μνημόνιο αποτελεί κοινό επίτευγμα των κ.κ. Τσίπρα -Καμμένου», προσθέτοντας ότι «δεσμεύει τη χώρα για μετά την λήξη αυτής της κυβέρνησης». «Αυτό είναι το δικό τους μνημόνιο και αυτή δεν θα είναι η δική μας πολιτική» είπε.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. CHRISTOS

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣΑ.ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ.ΖΗΤΩ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ!

 2. Άκης Ροδίτης

  Χρηστο το ξερω οτι δεν μπορεις! Εσυ να εισαι τακτοποιημενος με το ΣΥΡΙΖΑ κι ας πανε οι συνταξεις 200 ευρω…

 3. CHRISTOS

  ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ.ΣΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.ΑΠΛΩΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ(ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ) ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7-8 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.

 4. Άκης Ροδίτης

  Μα κι εγω το ΠΑΣΟΚ σιχαινομαι. Του Κουρουμπλη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.