Τρίτη, Οκτώβριος 15, 2019

Μητσοτάκης για δημοτικές εκλογές: αποφύγαμε τη σκληρή στήριξη, οι πολίτες θα κρίνουν ποιον θεωρούν καλύτερο δήμαρχο

Ξεκαθαρίζει το τοπίο ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή την Αιτωλοακαρνανία. «Στον πρώτο γύρο αποφεύγουμε τις στηρίξεις, όταν θα έρθει η ώρα του δεύτερου γύρου, προφανώς και θα θέλουμε να δούμε σύνθεση δυνάμεων σε ψηφοδέλτια τα οποία έχουν κάποιου είδους γαλάζια απόχρωση, αλλά δεν παρεμβαίνουμε στα ζητήματα των εκλογών πρώτου βαθμού».

Θέση και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με αφορμή την κατάσταση στην Αιτωλοακαρνανία, πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Π.Κούτσικου σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Αχελώου.
«Στις περιφερειακές εκλογές δίνουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη σε υποψήφιους οι οποίοι προέρχονται από την παράταξή μας», σημείωσε ωστόσο για τις δημοτικές εκλογές υπογράμμισε πως το κόμμα απέφυγε να δώσει σκληρή στήριξη τονίζοντας πως «οι πολίτες θα κρίνουν με κριτήριο το ποιον θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος δήμαρχος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά τους προβλήματα».
«Θα θέλαμε, γι’ αυτό και στον πρώτο γύρο αποφεύγουμε τις στηρίξεις, όταν θα έρθει η ώρα του δεύτερου γύρου, προφανώς και θα θέλουμε να δούμε σύνθεση δυνάμεων σε ψηφοδέλτια τα οποία έχουν κάποιου είδους γαλάζια απόχρωση, αλλά δεν παρεμβαίνουμε στα ζητήματα των εκλογών πρώτου βαθμού», είναι το μήνυμα του .

Η ερώτηση που τέθηκε στο Κυριάκο Μητσοτάκη: Κύριε Πρόεδρε, να κλείσουμε τη συζήτησή μας με μια ερώτηση σχετικά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στη Δυτική Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία στηρίζει έμπρακτα την υποψηφιότητα του Νεκτάριου Φαρμάκη. Στους τέσσερις μεγάλους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν περισσότερες από μια υποψηφιότητες από το λεγόμενο χώρο της Κεντροδεξιάς. Ήθελα να μας πείτε με ποιο κριτήριο θα πρέπει να επιλέξουν, τι συμβουλεύετε, με ποιο κριτήριο να επιλέξουν δήμαρχο οι πολίτες σε αυτές τις περιοχές;

Η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη : Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι στις, καθώς φαίνεται, τριπλές εκλογές που θα έρθουν, θέλουμε οι πολίτες να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στην κάλπη των ευρωεκλογών για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, ως εδώ, δεν πάει άλλο, τελειώσατε, πρέπει να φύγετε, και ταυτόχρονα να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία ως την επόμενη κυβέρνηση αυτού του τόπου, που θα μπορέσει να δώσει λύσεις στα μεγάλα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η σημερινή κυβέρνηση. Στις περιφερειακές εκλογές δίνουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη σε υποψήφιους οι οποίοι προέρχονται από την παράταξή μας. Και πιστεύουμε ότι ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ένας νέος αυτοδιοικητικός άνθρωπος, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και μεγάλη γνώση των τοπικών θεμάτων, προέρχεται και από την Αιτωλοακαρνανία, άρα ειδικά τα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας τα γνωρίζει πολύ καλά. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και ένας ευρωπαίος πολίτης ο οποίος μπορεί να κάνει τη σύνδεση μεταξύ των τοπικών πολιτικών και της μεγάλης εικόνας σε επίπεδο Ελλάδος και σε επίπεδο Ευρώπης. Και προβλέπω πραγματικά ως ο επόμενος πρωθυπουργός, εφόσον με εμπιστευθούν οι Έλληνες πολίτες, να δουλέψω με τον Νεκτάριο για το καλό της Δυτικής Ελλάδος. Και γι΄ αυτό και έχει σημασία να γνωρίζουν οι συμπολίτες σας που θα προσέλθουν να ψηφίσουν τι είναι σημαντικό ο Περιφερειάρχης ο επόμενος να συμμερίζεται το ίδιο αναπτυξιακό όραμα με την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Τώρα, ως προς τους δήμους έχουμε αποφύγει να δώσουμε σκληρή στήριξη, έχουμε τις προτιμήσεις, αλλά τελικά οι πολίτες θα κρίνουν με κριτήριο το ποιον θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος δήμαρχος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά τους προβλήματα. Θα θέλαμε, γι’ αυτό και στον πρώτο γύρο αποφεύγουμε τις στηρίξεις, όταν θα έρθει η ώρα του δεύτερου γύρου, προφανώς και θα θέλουμε να δούμε σύνθεση δυνάμεων σε ψηφοδέλτια τα οποία έχουν κάποιου είδους γαλάζια απόχρωση, αλλά δεν παρεμβαίνουμε στα ζητήματα των εκλογών πρώτου βαθμού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. stavros

  Απομονώνοντας & δεύτερη φράση ‘’όταν θα έρθει η ώρα του δεύτερου γύρου, προφανώς και θα θέλουμε να δούμε σύνθεση δυνάμεων σε ψηφοδέλτια τα οποία έχουν κάποιου είδους γαλάζια απόχρωση’’ σε συνδυασμό με την πρώτη είναι ξεκάθαρο ότι δείχνει στήριξη στον Καζαντζή.
  Τα υπόλοιπα, σχόλια δήθεν υποψήφιων, δηλώσεις από γραμματείς χωρίς καμία βαρύτητα κτλ., είναι απλώς για εσωτερική κατανάλωση γιατί ο Μητσοτάκης κατάλαβε ότι θα φάτε μεγάλη σφαλιάρα και στηρίζει μόνο τον Φαρμάκη…οπότε κλάψτε ελεύθερα…

 2. stavros

  Τον aki τον μόνο που τον πονάει είναι ο Καζαντζής για αυτό ασχολείται τόσο πολύ & φτιάχνει υπαγορευόμενες ιστοριούλες.
  Μια σοβαρή ανάλυση γιατί ο Μητσοτάκης δεν στήριξε ευθέως τον νυν δήμαρχο υπάρχει…?

 3. Ανώνυμος

  ΄΄ΑΠ΄ΤΗΝ ΚΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΚΟ ΠΟΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ?-ΤΗΝ ΚΙΚΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ ΜΑ Μ΄ΑΡΕΣΕΙ ΚΙ΄Η ΚΟΚΟ΄΄ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ….. CHRISTOS

 4. Anonimos

  Αυτοί στηρίζουν τον νυν Δήμαρχο σύμφωνα με τον aki που απ’ την παράκρουση που έχει πάθει σχολιάζει θετικά & το «Κόμμα των Δανειοληπτών».

  https://www.agrinionews.gr/papanastasioy-komma-daneiolipton/
  https://dexiextrem.blogspot.com/2019/01/blog-post_7213.html
  https://dexiextrem.blogspot.com/2014/04/blog-post_2861.html

  Ο Μητσοτάκης το είπε ξεκάθαρα στηρίζει μόνο Φαρμάκη.

  https://www.agrinionews.gr/mitsotakis-gia-dimotikes-ekloges-echoyme-apofygei-na-dosoyme-skliri-stirixi-oi-polites-tha-krinoyn-poion-theoroyn-kalytero-dimarcho/

  Έτσι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του & να μην παραμυθιάζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.