Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

ΜΜΕ, διορισμοί αθλητών, ακόμη και Πολυκλαδικό για αναβίωση των ‘80s!

poly

Δεν έχω καταλάβει ποιοι έπεσαν από τα σύννεφα με αυτό που ακούγεται ότι μπορεί να συμβεί με τον ΔΟΛ, ότι δηλαδή θα τον βοηθήσει(δεν ξέρω με ποιον τρόπο)ο Μουλόπουλος που ήταν βασικό του στέλεχος για 30 χρόνια και τώρα είναι στην Αυγή. Τώρα πρωτοέγινε αυτό; Όχι φυσικά, τέτοιες κινήσεις γινόταν και θα γίνονται. Κι εγώ φοβάμαι ότι μιλάμε για καθεστωτική νοοτροπία, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά, για να είμαστε ξηγημένοι. Ο Μίκης Θεοδωράκης είπε κάτι πολύ σκληρό χθες, ότι οι «πρώην αριστεροί που παίρνουν την εξουσία» εγκαθιδρύουν τα πιο σκληρά καθεστώτα. Όλα αυτά εμένα μου θυμίζουν μέσα δεκαετίας του ’80, ήμουν νιος και γέρασα δηλαδή. Και θυμάμαι καλά τέτοιες κινήσεις που τελικά ο πολύς κόσμος τις αποδοκίμαζε στα λόγια αλλά κάπου ξεχνιόταν  τελικά. Το κριτήριο είναι απλό: αν υπάρχουν λεφτά και ευμάρεια όλα ξεχνιούνται και ποιος έχει τα συγκροτήματα και τα ΜΜΕ λίγο ενδιαφέρει. Όλα ξεχνιούνται. Απλά λεφτά όπως τότε είναι δύσκολο να υπάρξουν, εξ ου και οι φόβοι. Το ποιος είναι πιο αδίστακτος θα το γράψει η Ιστορία, δεν είναι του παρόντος.

Δεν είναι όμως μόνο το λάφυρο των ΜΜΕ που μου θυμίζει δεκαετία του ’80. Βλέπω και τον τόσο ΠΑΣΟΚικό διορισμό 156 αθλητών που είχαν κάνει αίτηση το 2008 για είσοδο στο δημόσιο. Όπως διαβάζουμε στο Goal «διορίζονται και αθλητές που έχουν τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών στο παρελθόν. Πρόκειται για τον Βασίλη Δεμέτη (κολύμβηση), που διορίζεται στη γραμματεία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Μάρθα Μάτσα (κολύμβηση), που διορίζεται στον οικονομικό τομέα του ίδιου υπουργείου, την Μαρία Πυπιλιαρίδου (άρση βαρών), που διορίζεται στη γραμματεία του ΓΕΣ και τον Αρθούρο Ακριτίδη (άρση βαρών), που διορίζεται ως φύλακας σε σχολείο της Καβάλας. Ανάμεσά τους και επαγγελματίες αθλητές, όπως οι ποδοσφαιριστές Γρηγόρης Μάκος και Αντώνης Πετρόπουλος, και ο καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Μαυροειδής. Μεταξύ των 156 βρίσκονται ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Οικονόμου, η πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού Σάββα Λίκα, η πρώην διεθνής πολίστρια Μαρία Τσουρή, ο σπρίντερ Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αριστείδης Καρασαββίδης και Παντελής Κωνσταντινίδης, κωπηλάτες, ιστιοπλόοι, πολίστες και ΑμεΑ». Και παρά το ότι ο Κοντονής το είχε απαγορεύσει με νόμο!

Λαδόκολλα

Δεν θυμίζει Βουλγαράκη όλο αυτό και τα περί «νόμιμου και ηθικού»; Ε, έχει και καλύτερο ακόμα. Στην κυβέρνηση προσπαθούν να επαναφέρουν το αδάμαστο, υπερεπιτυχημένο Πολυκλαδικό Λύκειο! Κι εκεί πήγα(από δημοκρατική πεποίθηση !)και ξέρω καλά για τι μιλάμε. Κι όπως λένε οι καθηγητές αναμένουν «φάμπρικα καλών βαθμών, χρηματισμούς και διαφθορά», καθώς η πρόταση για εισαγωγή στα ΑΕΙ, βάσει της πρότασης του ΙΕΠ, εξαρτάται κατά 80% από τους βαθμούς των μαθητών στα προφορικά στο σχολείο στα δύο τετράμηνα της Γ Λυκείου!  Οι καθηγητές καλούν το υπουργείο να σοβαρευτεί και εξηγούν ότι θα τους φάνε ζωντανούς γονείς, μαθητές και παραπαιδεία!

Βρε τι μου θυμίζουν όλα αυτά. Δεκαετία του ’80, ΠΑΣΟΚ, ελπίζω να μην γίνει πάλι της μόδας η βάτα και το ψαροκόκαλο παντελόνι.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. antikeimenikos

  Στον ΠΟΛΕΜΟ μεταξύ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ τομέα στα χρόνια των μνημονίων έχουμε μέχρι σήμερα:

  500+ χιλάδες άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. ΜΗΔΕΝ άνεργοι από το δημόσιο!!

  500 χιλιάδες νέοι επιστήμονες μετανάστες στο εξωτερικό. ΜΗΔΕΝ μετανάστες δημόσιοι υπάλληλοι!!

  Σύνταξη στα 65 για τους εργαζομένους του ιδιωτικού. Σύνταξη με 25 χρόνια στο δημόσιο!!

  Κατώτατος μισθός 290 καθαρά στον ιδιωτικό τομέα μερική απασχόληση. 650 καθαρά στο ΔΗΜΟΣΙΟ.

  Ο πόλεμος ΧΑΘΗΚΕ για τον ιδιωτικό τομέα.

  ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΙΣΤΑΝ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.