Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Μνημόσυνο στον Άγιο Κωνσταντίνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας

mnimosino-ag-kon (7)Κορυφώνονται στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας ενώ ξεκινούν και οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης.

Τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης το μνημόσυνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας . Εκφωνήθηκε ομιλία από τον εκπαιδευτικό Χαρίλαο Σανδαλίδη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου,τους Βουλευτές Κ. Καραγκούνη και Δ. Κωνσταντόπουλο, τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Νικολάου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ.Ψαθάς» Δ. Σιδηρόπουλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας Α. Γκούρλια, τον πρόεδρο των Παλαίμαχων Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ Αγ. Κωνσταντίνου Κ.Πάνου, τον εκπρόσωπο αθλητ.Σωματείου Ιωνικός Α Σακορίδη και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Πραμαντιωτών Σπ. Γκούβα.

Σήμερα στις 19:00μ.μ θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένη.
Στις 21:15μ.μ θα δοθεί παράσταση Χορευτικών Συγκροτημάτων από : Κ.Α.Π.Η. Αγίου Κων/νου, Σύλλογο Πραμαντιωτών, Τμήματα Αγίου Κωνσταντίνου και Δήμου Αγρινίου, Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Αιτωλ/νίας και Σύλλογο Ποντίων Ν. Αιτωλ/νίας «Δ. Ψαθάς» στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου.

Αύριο Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
7:00 Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά.
18:25Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.
18:30 Μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.
19:00 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων & Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης και των Ιερών Λειψάνων Αιτωλοακαρνάνων Αγίων.Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

mnimosino-ag-kon (13)

mnimosino-ag-kon (14)

mnimosino-ag-kon (15)

mnimosino-ag-kon (16)

mnimosino-ag-kon (17)

mnimosino-ag-kon (18)

mnimosino-ag-kon (1)

mnimosino-ag-kon (2)

mnimosino-ag-kon (3)

mnimosino-ag-kon (4)

mnimosino-ag-kon (5)

mnimosino-ag-kon (6)

mnimosino-ag-kon (7)

mnimosino-ag-kon (8)

mnimosino-ag-kon (9)

mnimosino-ag-kon (10)

mnimosino-ag-kon (11)

mnimosino-ag-kon (12)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.