Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Moλις 13 αστυνομικοί έρχονται με τις τακτικές μεταθέσεις

Moλις 13 αστυνομικοί έρχονται με τις τακτικές μεταθέσεις

Ανακοινώθηκαν οι τακτικές μεταθέσεις – Τοποθετούνται τέσσερα άτομα στην Ηλεία, πέντε στην Αιτωλία και οκτώ στην Ακαρνανία (Δείτε τον πίνακα)


Απαξιώνεται για μία ακόμη φορά η Αχαΐα και κυρίως η ασφάλεια των πολιτών της, καθώς η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αποφάσισε στο πλαίσιο των τακτικών μεταθέσεων να… ενισχύσει την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με τον «υπέρογκο» αριθμό των έξι αστυνομικών και συγκεκριμένα των δύο υπαστυνόμων και των τεσσάρων αστυνομικών, τη στιγμή που η Α.Δ. Αττικής ενισχύεται με εξήντα άτομα και η Θεσσαλονίκη με είκοσι.

Για μία ακόμη φορά οι αντιδράσεις είναι έντονες από την πλευρά των συνδικαλιστών αστυνομικών καθώς όπως τονίζει και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και μέλος της ΠΟΑΣΥ Βασίλης Κωνσταντόπουλος «για μια ακόμα φορά απαξιώνεται η περιοχή. Μόλις το 2012 έφυγαν 70 άτομα με συνταξιοδοτήσεις και τι κάνει η ηγεσία; Αναπληρώνει τις θέσεις αυτές μόλις με έξι άτομα».

«Παρά τις δεσμεύσεις που έχουμε κατά καιρούς για σημαντική ενίσχυση, αφού η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί για εμάς πρώτιστο καθήκον, δυστυχώς βλέπουμε και πάλι μια κατανομή εντελώς αψυχολόγητη ή ακόμα και αποτέλεσμα αλλότριων πιέσεων» σημείωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Πρόκειται και πάλι για την ελάχιστη ενίσχυση στην τρίτη μεγαλύτερη Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας μία εξέλιξη που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και την οργή των αστυνομικών της Αχαΐας αφού εκτός του ότι η περιοχή έχει ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, επιβαρύνεται σημαντικά και με το έργο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης αλλά κυρίως και της αύξησης της εγκληματικότητας.

Να σημειωθεί πως αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες, ο πίνακας των μεταθέσεων είχε μηδενική ενίσχυση στην περιοχή. Στον πίνακα των τακτικών μεταθέσεων αναφέρεται και η τοποθέτηση τεσσάρων ατόμων στην Ηλεία, πέντε στην Αιτωλία και οκτώ στην Ακαρνανία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΙΑΜΗ
patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.