Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Moσχολιός: “επιζητούμε τον πλήρη έλεγχο από τα αρμόδια όργανα”

“κανείς δεν γνωρίζει να διεξάγεται τέτοιος έλεγχος”

Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας, περί  έρευνας του ΣΔΟΕ σε 27 από τους 29 (;) Καποδιστριακούς Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός δήλωσε τα εξής:

Πρώτον, μετά από επικοινωνία μου με το σύνολο σχεδόν των πρώην (αλλά και νυν) Δημάρχων, διαπιστώνεται ότι κανείς δεν γνωρίζει να διεξάγεται τέτοιος έλεγχος.

Δεύτερον, οι Δήμοι ελέγχονται καθημερινά για τη νομιμότητα των αποφάσεών τους και των οικονομικών τους δραστηριοτήτων από τα αρμόδια προς τούτο όργανα του Ελληνικού κράτους.

Τρίτον, όχι μόνο δεν αρνούμαστε, αλλά στο πλαίσιο της Διαφάνειας που πρέπει να διέπει τη λειτουργία μας, επιθυμούμε και επιζητούμε τον πλήρη έλεγχο από τα αρμόδια όργανα.

Τέταρτον, οι αιρετοί (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, μέλη Επιτροπών κλπ), έχουν υποχρέωση όχι μόνο να υποβάλλουν, αλλά και να αναρτούν στο Διαδίκτυο τη δήλωση περιουσιακής τους κατάστασης, ώστε αυτή και από τα αρμόδια όργανα να ελέγχεται και οι πολίτες να είναι γνώστες, να ελέγχουν και να παρακολουθούν τις όποιες μεταβολές υπάρχουν.

Πέμπτον, σε ό,τι με αφορά, το δικό μου «πόθεν έσχες» κατατίθεται στα αρμόδια όργανα και δημοσιεύεται ανελλιπώς στο Διαδίκτυο από το έτος 2003, (όταν δηλαδή ανέλαβα για πρώτη φορά καθήκοντα Αντιδημάρχου και πολύ πριν αυτό καταστεί απαιτητό από το νόμο), ώστε οι συνδημότες μου να έχουν πλήρη γνώση της περιουσιακής μου κατάστασης και της εξέλιξής της.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.