Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

«Mόνο οι εν ενεργεία βουλευτές έχουν πάρει το χρίσμα…»

«Mόνο οι εν ενεργεία βουλευτές έχουν πάρει το χρίσμα…»

kyriakos mitsotakisEφ’ όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 82ης Δ.Ε.Θ. Αναπόφευκτα , ρωτήθηκε και για τα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών και συγκεκριμένα αν ισχύει πως κανείς δεν μπορεί να υποστηρίζει πως έλαβε το χρίσμα.
Αυτολεξεί η απάντηση Μητσοτάκη είναι η ακόλουθη: «Όποιος ισχυρίζεται – εξαιρώ τους εν ενεργεία βουλευτές – σήμερα δημόσια ότι έχει πάρει το χρίσμα, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις των οργάνων του Κόμματος, θα έχει την ίδια τύχη που είχε ο γιος του κ. Τραγάκη. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να διεκδικεί τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και, ευτυχώς, υπάρχει μεγάλη προσφορά ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να πολιτευτούν. Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής. Κανείς, όμως, δεν έχει πάρει το χρίσμα μέχρι που να κλείσει οριστικά το ψηφοδέλτιο και να γίνουν σεβαστές, προφανώς, οι αποφάσεις του Προέδρου και των οργάνων του Κόμματος.
Δεν πιστεύω, ιδιαίτερα, στα ηλικιακά όρια πρέπει να σας πω. Αλλά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχει μια σημαντικότατη ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Είναι δέσμευσή μου, είναι μια συνεχής προσπάθεια την οποία καταβάλλω προς όλες τις κατευθύνσεις να πείσω άξιους νέους ανθρώπους ότι αξίζει να ασχοληθούν με την πολιτική.Και πιστεύω ότι τα ψηφοδέλτιά μας, όταν ανακοινωθούν, θα εκπλήξουν ευχάριστα».
Αυτά λοιπόν είπε ο Κ.Μητσοτάκης και είναι προφανές πως αφορούν και την Αιτωλοακαρνανία όπου η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει στέλεχος που δημοσίως να έχει εκφράσει τη βεβαιότητα πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Στις ιδιωτικές συζητήσεις βέβαια πολλά λέγονται και ευσεβείς πόθοι εκφράζονται αλλά αυτό είναι φυσικό. Όπως είναι φυσικό και από στελέχη της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ να διαρρέουν δυο-τρία ονόματα ως «κλειδωμένα» για το ψηφοδέλτιο και να διακινείται και ένα όνομα- έκπληξη.
Ωστόσο το βασικό ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι το πώς θα επιλεγούν οι υποψήφιοι βουλευτές και αν επιτέλους θα δοθεί ο λόγος στις τοπικές κοινωνίες ή θα επικρατήσουν οι διαδρομιστές. Γιατί είναι διάχυτη η άποψη ήρθε η ώρα τα μέλη του κόμματος να έχουν λόγο για τους υποψηφίους τους, ενδεχομένως μέσω προκριματικών εκλογών για κάποιες τουλάχιστον θέσεις της λίστας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.